Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ.

ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Η ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ. ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΛΕΝΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Για την Άμεση φιλοξενία των πυρόπληκτων

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με προσωπική του απόφαση, έθεσε στη διάθεση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή, τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, για την άμεση φιλοξενία έως και 300 συμπολιτών μας, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

www.athinapoli.gr

Posted via email from olympianspirit's posterous

Αλληλεγγύη από Κύπρο στον φλεγόμενο Ελληνισμό


Οι εικόνες που έρχονται από την Μητροπολιτική Ελλάδα βάζουν

μπουρλότο στα σωθικά μας . Είναι αποκρουστικό το θέαμα και η θλίψη έχει κυριεύσει τις καρδιές μας, η Κύπρος συγκλονίζεται από τον πόνο των αδελφών μας που έχουν αφεθεί έρμαια στις ορέξεις των εμπρηστών. Πως αλλιώς εξηγούνται οι τεράστιες και ταυτόχρονες εστίες φωτιάς σε διάσκορπα μέρη ; καθώς και η στρατηγική τους τοποθεσία που σταδιακά άλλοτε τις συνενώνει, κάποτε αποπροσανατολίζει τις ομάδες πυρόσβεσης και μετά επανεμφανίζει νέες πύρινες εστίες; Δεν μεταφράζονται διαφορετικά τα γκαζάκια που ανεβρέθηκαν στις καμένες περιοχές και οι μαρτυρίες των κατοίκων για ύποπτες κινήσεις ορισμένων κοντά από τα μέτωπα της φωτιάς.


Η Ελλάδα καίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια και αυτό είναι το οριστικό χτύπημα στο φυσικό της τοπίο. Πως να μην μας συγκλονίσει το δράμα των κατοίκων που ζουν μέσα στον τρόμο, τον πανικό και την ανασφάλεια,; στα μάτια μας βλέπουμε σκηνές 74, συνθήκες προσφυγοποίησης και λεηλασίες από τον πύρινο εισβολέα. Συντετριμμένοι από το θέαμα και με ματωμένη την ψυχή ελπίζουμε να σταλούν στην Μητρόπολη όσες περισσότερες δυνάμεις και βοήθεια γίνεται από το νησί. Τα πρώτα τμήματα με τον εξοπλισμό τους έχουν ήδη σταλεί και ρίχτηκαν στις φλόγες πλάι με τις Ελλαδικές δυνάμεις. Ευχόμαστε ο εφιάλτης που ζει ο Ελληνισμός να τελειώσει σύντομα και όλοι μαζί ενωμένοι να μετρήσουμε τις πληγές μας για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.


Τέτοιες ώρες ο παγκόσμιος Ελληνισμός ζει και αναπνέει με την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τους βασανισμένους μας αδερφούς. Κρατάτε γερά αδέρφια, όλοι μονοιασμένοι και με ομοψυχία για να αντιμετωπιστεί το κακό που μας βρήκε. Να είστε σίγουροι πως ο κόσμος της Κύπρου είναι έτοιμος να προσφέρει πέραν των δυνάμεων του, ο λαός είναι έτοιμος. Εθελοντές και κάθε είδους βοήθεια είναι στο πόδι, με μάτια βουρκωμένα στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στον φλεγόμενο Ελληνισμό, επιτέλους πότε κάποιος θα αναλάβει να προστατέψει αυτό τον βασανισμένο λαό;


*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικαριά που μάχονται ηρωικά στις πύρινες λαίλαπες που καίγουν την ψυχή μας.


Δεν Ξεχνώ

Posted via email from olympianspirit's posterous

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ" ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΥΔΤ;

Παλι μεσα επεσαν τα λαγωνικα της αντιτρομοκρατικης. Οντως ειναι εντυπωσιακο και μεγαλο το χτυπημα. Συντονισμενο απο καθε αποψη. Ευτυχως κατι λειτουργει οργανωμενα σε αυτο τον τοπο. Κυριε Παυλοπουλε, συγχαρητηρια για τις επιτυχημενες προβλεψεις σας. Τωρα που η πολιτικη σας καριερα τελειωνει, σας εχουμε ετοιμη θεση στη νεα μας στηλη Ταρω και προβλεψεων στο Ολυμπια.

Posted via email from olympianspirit's posterous

ΤΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΟΖΩΩΝ

Εκμεταλλευομενοι ενα εκμαυλισμενο συστημα απληστιας, ολοκληρωνουν το απλουστατο σχεδιο με χαρακτηριτικη ευκολια αφου πλεον δεν υπαρχει αντιπαλος. Ολοι ξεπουλημενοι, τεμπεληδες, ανδρεικελα. Ολοι. Απο τον πρωθυπουργο μεχρι τον τελευταιο κλοουν - αντιδημαρχο. Διαβαστε στο Ρεσαλτο και σε λιγο η συνεχεια.

 http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21345#21345

Posted via email from olympianspirit's posterous

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ SITE (βάλτε και λίγο Ηλιόπουλο και τσάμπα τα ομόλογα το Σεπτέμβρη)


Σε πολλά site του εξωτερικού αναφέρεται η είδηση των πυρκαγιών στην Αθήνα, όπως φυσικά και σε ελληνικά ειδησεογραφικά sites/blogs. Η τηλεόραση γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην αγωνία των ανθρώπων;
Γιατί δεν διακόπτουν τις επαναλήψεις τους παρά ελάχιστο;
Μόνο ο Σκαϊ κάνει συνεχή κάλυψη εδώ και πολλές ώρες;
Δείτε την είδηση σε πολλά ξένα site
Συνεχίζεται
http://ourgreektv.blogspot.com/2009/08/site.html

Posted via email from olympianspirit's posterous

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ - ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

 

 

 Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι ανασκαφές από τους αρχαιοκάπηλους στον αρχαιολογικό χώρο με τους Μακεδονικούς Τάφους του οικισμού Σπηλιάς, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας.

 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών καθώς και οι τοπικές αρχές αλλά και η αρχαιολογική εφορία Κοζάνης διευκολύνουν το έργο των λαθρανασκαφών.

 Τα κέρδη των αρχαιοκαπήλων έως τώρα ? ανυπολόγιστα!!! Χρυσός, αγάλματα και βασιλικά στεφάνια βρίσκονται ή θα βρίσκονται σύντομα σε κάποια αποθήκη συντήρησης κάποιου πλούσιου εκθέτη στο εξωτερικό ή σε κάποιο μουσείο των Σκοπίων. Έχουν το κατάλληλο know - how.

 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαϊδας στους εξής ικανότατους φορείς:

Βουλευτές Νομού Κοζάνης που καθημερινά αναδεικνύουν το θέμα στην βουλή, Νομάρχη Κοζάνης , Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πτολεμαϊδας, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, την εφορία Αρχαιολογίας με έδρα την Κοζάνη, το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης  και φυσικά τον έγκυρο τοπικό τύπο, που κάθε ημέρα αναδεικνύει τις επιτυχίες των αρχαιοκάπηλων. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς καθώς χωρίς την παρουσία σας και την βλακεία σας , θα ήταν εντελώς αδύνατη η ανάδειξη τόσων αρχαιοτήτων από τους σκοπιανούς «φίλους μας».

 

Υ.Γ : Παρακαλούνται όλοι οι σύγχρονοι indiana jones - λαθρανασκαφείς να αφήσουν και καμιά μικρή πετρούλα ή ότι άλλο τελος πάντων επιθυμούν στο νέο επιβλητικό μουσείο της Πτολεμαϊδας, ώστε που και που να την βλέπει και κανένας περίεργος. Μάλιστα κάποιος βουλευτής είναι και γνώστης των ανασκαφών. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο.                                              
Έως τότε, ο θεός βοηθός!!!
 
Δημήτριος Π.

                                                                                                            

 









Posted via email from olympianspirit's posterous

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ε-Ε-ΕΡΧΕΤΑΙ!

Ο ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ"

 ΕΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ... ΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ! ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ Κ ΤΟ dvd ΚΑΤΑ ΔΩ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;

Posted via email from olympianspirit's posterous

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πρωτοφανης σκευωρια εις βαρος της Ελλαδας απο τη Γερμανικη δικαιοσυνη

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΤΕΙ ΟΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2003! ΕΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
Αλλωστε Γερμανοι "φιλοι" μας, λεφτα του Ελληνικου λαου εφαγε. Το πιστο σκυλι σας...

Posted via email from olympianspirit's posterous

Ενα καλουδι για τη siemens αυριο...

Που θα υπαρχει και κανενας... Χριστιανος να το διαβασει!
Πως ΚΥΣΕΑ και πρωθυπουργος κατακυρωναν εργα ερημην διαγωνισμου. Πως γινοντουσαν οι υπερτιμολογησεις στις ΔΕΚΟ, μα το κυριοτερο, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟ 2003 ωστε να μην ξαναδικαστει και καταθεσει για τα ιδια αδικηματα στην Ελλαδα. Αυριο με την αυγουλα...

Posted via email from olympianspirit's posterous

Αν ακουσω αλλη μια φορα τη λεξη "ειδωλολατρης"...

Σκοπος καθε σαθρου και παραλογου εξουσιαστικου συστηματος ηταν να δημιουργει "μπαμπουλες" ως αντιπαλο δεος προκειμενου να δαιμονοποιει τους αντιπαλους του. Ιδιαιτερη σημασια δινοταν στη δημιουργια της λεξης - brand name που θα ηταν η ετικετα κατηγοριας για τον αντιπαλο προκειμενου αυτος να οδηγηθει στην πυρα.
Κωμικα σεναρια λοιπον οπως πολυ ευλογα εδωσαν οι Monty Pythons στη "Ζωη του Ο Μπραιαν" εγιναν νομοθετηματα για πακτωλους αιματος. Το "ειπε Ιεχωβας, σκοτωστε τον" εγινε ειδωλολατρης, Μαγισσα, κομμουνιστης(μπασκινε;), φασιστας και παει λεγοντας.
Λογοτυπα που ακομη και σημερα χρησιμοποιουνται με τη δεουσα σοβαροτητα απο κολοσσους του πνευματος, τυπου Ποπης Τσουκατου, Μουλα Ομαρ, Σεφερτζη, Πατηρ Γκομενιου και παει λεγοντας.

 Αυτο που εγινε χθες στο διαδικτυο ομως ηταν απιστευτο... Ξαφνου ξεφυτρωσαν φυντανια που συγχωνευσαν καταστασεις και Ιεροεξεταστικους χαρακτηρισμους ανακαλυπτοντας ...Χριστιανικες ειδωλολατρικες τελετες στον εορτασμο της Παναγιας.
Οι ιδιοι που προστατευουν την "ελευθερια" του πνευματος μεσω υμνησεως γενοκτονιων τυπου Σιμον Γκιται. Που απαιτουσαν το δρωμενο της γενοκτονιας στον Ιερο χωρο της Επιδαυρου και στηλιτευαν εμας που αντιδρουσαμε ως "ειδωλολατρες", "φασιστες" και αλλα ...τεκμηριωμενα.
Οι ιδιοι που ανακαλυψαν τον ...ειδωλολατρη μεσα τους και προασπισαν το ψηφιακο καραγκιοζοπαιγνιο του Γαβρα, αποκαλωντας μας "ρασοφορους", "σκοταδιστες" και οτι αλλο μπορει να γεννησει ενας νους που αμοιβεται με 120.000 ευρω το λεπτο.

 Ενταξει, η δουλεια δεν ειναι ντροπη, γι' αυτο τους αντιμετωπιζουμε με ταξικη συγκαταβαση. Η χθεσινη οπερετα της "Ορθοδοξης Ειδωλολατρειας" ομως δειχνει το ποσο ζωντανος ειναι ο πνευματικος μεσαιωνας. Το ποσο ευκολα καποιοι ανακαλυπτουν τα εγκληματα κατα του Αρχαιου πολιτισμου χωρις να μπουν στον κοπο να παιδευτουν για να μαθουν τι Διαολο πρεσβευε αυτος ο πολιτισμος. Πληκτρολογουν λοιπον την ψηφιακη αποδειξη της αγνοιας τους εν μεσω ρουφηγματος παγωμενης κοκα κολας, κατηγορωντας τους γονυπετεις πιστους που προσκυνουν το ειδωλο της Παναγιας.

 Δεν μπαινουν στον κοπο να αναρωτηθουν ΓΙΑΤΙ η Παναγια υμνειται με "ειδωλα" ΜΟΝΟ εδω, στα χωματα των ΓΗγενων, αλλα και στα νοτια Ιταλακια που σε καθε στενο θα δεις το γλυκο της αγαλμα να σε κοιτα θελοντας να σ' αγκαλιασει.

 Γιατι εδω ακουγεται το Παναγια μου και το Madonna Mia, ενω τα αλλα Χριστιανοπουλα εχουν το OMG για ψωμοτυρι.

 Γιατι σε αυτα τα χωματα επιμενουν να λατρευουν μια Γυναικα, Αιωνια Μανα, Παρθενο και αειφορο. Οχι την Παρθενια με το ρολο Αμολυντης, αλλα αειφερουσα χωρις γονιμοποιηση.

 Η Μεγαλη Μητερα λοιπον, που μας ανεχεται και μας φροντιζει, ας εχουμε ξεχασει το ρολο μας. Που αφηνουμε τα μικροβια να ασελγουν επανω της, ενω εμεις μετατρεπουμε εαυτους σε καρκινικα κυτταρα. Απο Γενος της Γης σε γενος του Φραπε, του Αριελ και του Nitro (το Ν με Μ). Αμορφωσια, ψευτομαγκια, αμπελοφιλοσοφια, βολεμα.

 Οπου η ειδωλολατρεια ειναι οι ωρες που περναμε στον καθρεφτη. Για να λατρεψουμε την Εωλη αυταρεσκεια μας.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ποιο "Ευρωπαικο" κομμα χρηματοδοτειται με προιοντα εγκληματος;

Ενω ολοι ασχολουνται με τον Χριστοφορακο που επιμενει να δινει "Γειτονες" και οχι σπιτονοικοκυρηδες, μια εξ ισου σημαντικη υποθεση βρισκεται σε εξελιξη στην Τουρκια.
Υπαρχει καποιος Ελληνας εισαγγελεας που θα ασχοληθει και θα ζητησει υπηρεσιακα τα στοιχεια της δικογραφιας για την Εργενεκον; Ιδιαιτερα αυτα που αφορουν τη διακινηση χρηματος προερχομενου απο εμποριο ναρκωτικων, δουλεμποριο κλπ. Προς την Ελλαδα και τη Γερμανια;

 Υπαρχει, η παλι θα στηριχθουμε στο φιλοτιμο πολιτων και δημοσιογραφων;

Posted via email from olympianspirit's posterous

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ετσι εξηγειται η περιβοητη δηλωση Γειτονα...

Για οσους θυμουνται, οταν ο τεως Βασιλιας διεκδικουσε την αποζημιωση για την περιουσια του υψους 4 δις δραχμες, ο Γειτονας ειχε δηλωσει
"Τωρα ο Κωνσταντινος μπορει να αλλαξει ονομα: Να λεγεται Κωνσταντινος Ψιλικατζης"!!!

 Ετσι εξηγειται...

Posted via email from olympianspirit's posterous

Αν εντελει ο Χριστοφορακος εφεσιβαλλει την αποφαση...

Που θα πρεπει να κρυφτουν ολοι αυτοι οι παπαγαλοι των ΜΜ"Ε" που εντεχνα εξαφανιζουν ακομα και το ονομα της Χεσλ απο τις περισπουδαστες αναλυσεις; Δυστυχως γι αυτους, νομιζουν οτι ο κοσμος τρωει κουτοχορτο...

Posted via email from olympianspirit's posterous

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Σημερα ειναι τα Λυκαια

Το υπεροχο δρωμενο στο Λυκαιον ορος για αυτους που επιμενουν να θυμουνται και να κρατουν παραδοσεις χιλιετιων. Κοντρα στο βολεμα, την απανθρωπια, τη ληθη. Το αδολο φως που δεν κρυβει εφημερα κερδη, αλλα πλουτο ψυχης. Εκει που ο ανθρωπινος αθλος δεν ειναι αυταρεσκεια, αλλα αρμονια με τη Μητερα Γη. Εκει που η αυτογνωσια δινει τις απαντησεις σε ατερμονες υπαρξιακες αναζητησεις που οδηγουνται εσκεμμενα σε λαθος ατραπους.

 Γης Παις ειμι. Αναρτησεις απο το απογευμα και αυριο ενα αποκαλυπτικο βιντεο για τη μεγαλη αλλαγη που εχει συντελεσθει στο Ανατολικο Αιγαιο.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Χένρυ Μακάου (Henry Makow): Ο πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα από τον Βάκχο

Ο εβραϊκής καταγωγής Χένρυ Μακάου (Henry Makow) γεννήθηκε το 1949 στη Ζυρίχη και από από πολύ μικρή ηλικία ζεί στον Καναδά. Στα 11 του χρόνια άρχισε να γράφει την συμβουλευτική προς τους γονείς στήλη Ask Henry η οποία δημοσιευόταν σε 50 εφημερίδες και εκδόθηκε σε βιβλίο το 1962. Το 1984 εφήυρε το επιτραπέζιο παιχνίδι Scruples το οποίο μεταφράστηκε σε 5 γλώσσες και πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Τορόντο. Είναι κορυφαίος αρθρογράφος σε θέματα Νέας Παγκόσμιας Τάξης, φεμινισμού,προπαγάνδας και αντισιωνισμού με άρθρα του να φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες rense.com & thetruthseeker.co.uk κ.α. Διατηρεί επίσης και την δική του ιστοσελίδα με διεύθυνση henrymakow.com . Παρά το γεγονός οτι είναι εβραίος από τα κείμενα του καταλαβαίνει κανείς οτι είναι χριστιανός και μάλιστα βαθύτατος. Πολλοί ίσως να θεωρήσουν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς που κάνει, αναφερόμενος σε συγκεκριμένες μυστικές ομάδες ή σέκτες. Όμως από τα γραπτά του μπορεί να αντλήσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα τα οποία μας αφορούν σαν κοινωνία και τους μηχανισμούς που τα δημιουργούν. Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε μηχανισμούς που τον τελευταίο καιρό αλωνίζουν κυριολεκτικά στη χώρα μας και για αυτό έχει αξία.

Επειδή είμαστε δογματικοί και συναισθηματικοί στη χώρα μας ειδικά σε θέματα της αριστεράς, προτείνω ανεπιφύλακτα σε αυτούς που θα διαβάσουν το άρθρο αυτό να ψάξουν τα άρθρα του που ομιλούν για τη Σοβιετική Ένωση και τη σχέση της (την πνευματική) με την καπιταλιστική Δύση.

Ευτυχώς πάντως που είναι Εβραίος....


Ο ΒΩΒΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ του Χένρυ Μακάου

Η αλήθεια είναι τόσο απλή και απίστευτη που δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου...


Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τίτλο “ΒΩΒΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΒΩΒΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ” επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός σατανικού κάλτ που εδρεύει στο Σίτυ του Λονδίνου και που κρατά δέσμιο την ανθρωπότητα με την χρήση ψυχολογικών επιχειρήσεων.


“Το κοινό δεν αντιλαμβάνεται το όπλο αυτό και επομένως δεν μπορεί να πιστέψει οτι δέχεται την επίθεση του” αναφέρει το ντοκουμέντο.


Οι συγγραφείς του ντοκουμέντου αυτού, είναι οπαδοί της λατρείας του σατανά και είναι αποφασισμένοι να μεταβάλλουν την πραγματικότητα και να κυβερνήσουν τον πλανήτη.


“Αν σας ανήκε ένα μεγάλο ποσοστό του πλανητικού πλούτου θα το μοιραζόσασταν με τις εν αγνοία τελούσες μάζες; Δεν θα διδάσκατε οτι ο Θεός είναι νεκρός και οτι οι ένοιες της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης είναι εντελώς υποκειμενικές; Δεν θα προσπαθούσατε να πείσετε τις μάζες οτι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο το οποίο είτε το εξημερώνεις είτε το καταστρέφεις;”


Η λατρεία του σατανά έχει διαβρώσει τον Τεκτονισμό και πολλές ακόμα θρησκείες, θεσμούς και ομάδες εξουσίας. Κρυπτοσατανιστές ελέγχουν τους μηχανισμούς της εξουσίας: πίστη (τραπεζική), τα μίντια, την εκπαίδευση, την κυβέρνηση, και την εκκλησία. Εμφανίζονται ως φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, συντηρητικοί, σιωνιστές, νεοσυντηρητικοί, ναζί, κομμουνιστές κ.α. Πολλοί από αυτούς δε, εμφανίζονται και ως Χριστιανοί.


Το καλτ αυτό αργά και σταθερά διαφθείρει, αποκτηνώνει και προγραμματίζει τις κοινωνίες μας να δεχτεί το αστυνομικό κράτος (Νέα Παγκόσμιος Τάξη , παγκόσμια διακυβέρνηση).

Ενώ μας κοιμίζουν και μας αποπροσανατολίζουν,ταυτόχρονα ετοιμάζονται για εφαρμογή μέτρων άγριας καταστολής, με πρόσχημα την τρομοκρατία και με τελικό στόχο την εξαφάνιση των ελευθεριών μας. Το 1961 ο Άλντους Χάξλεϋ περιέγραψε γλαφυρότατα το αστυνομικό κράτος ως την τελική επανάσταση: ”μια δικτατορία δίχως δάκρυα”, όπου οι άνθρωποι θα “λατρεύουν τη δουλεία τους “...


Το ντοκουμέντο επίσης αναφέρει οτι “ ο εμβολιασμός με φάρμακα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά επιταχύνει την μετάβαση των παιδιών από την μονάδα (της προορισμένης για εξαφάνιση ) της οικογένειας σε δημόσια κέντρα εκπαίδευσης και παιδικούς σταθμούς.

Κατά τον Χάξλεϋ, ο στόχος είναι η δημιουργία ανώδυνων στρατοπέδων συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες ώστε οι άνθρωποι εν τέλει να στερηθούν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους.Ταυτόχρονα όμως θα είναι παραζαλισμένοι από την πλύση εγκεφάλου και την προπαγάνδα, που θα ενισχύονται και με φαρμακα.

Στα τελευταία αναγνωρίζουμε τα Ritalin, το Prozac και το Viagra, όλα σκευάσματα που καταναλώνονται από υγιείς ανθρώπους για την βελτίωση των επιδόσεων τους. Έτσι οι γιατροί (σ.μ.: ίσως και άθελα τους) καθίστανται οι ντήλερς τις ελίτ ,οι οποίοι φροντίζουν να είναι οι μάζες εθισμένες, αποπροσανατολισμένες και σε κατάσταση καταστολής.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ


Με ημερομηνία Μάϊος του 1979 το ντοκουμέντο “ΒΩΒΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΒΩΒΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ” βρέθηκε το 1986 μέσα σε ένα μεταχειρισμένο φωτοτυπικό μηχάνημα, το οποίο αγοράστηκε σε μια εκποίηση πλεονάζοντος υλικού.

Είναι το προϊόν μιας επιστήμης που ονομάζεται Operations Research, που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του Β΄ ΠΠ. Αντικείμενο αυτής ήταν η επίθεση εναντίον πληθυσμών (αμάχων), με την χρήση εργαλείων κοινωνικής μηχανικής και ψυχολογικού πολέμου.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο, η διεθνής ελίτ αποφάσισε το 1954 να κηρύξει έναν σιωπηλό πόλεμο εναντίων των Αμερικανών πολιτών, με σκοπό την μεταβίβαση του πλούτου από τους “ανεύθυνους και άχρηστους πολλούς”, στους “υπεύθυνους και αξιέπαινους”. Υπό το πρίσμα της φυσικής επιλογής (Δαρβίνος-natural selection) συμφωνήθηκε οτι “οι άνθρωποι ενός έθνους ή του κόσμου που δεν χρησημοποιούν το μυαλό τους (intelligence) δεν είναι καλύτεροι από άλογα ζώα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι κτήνη και μάζα κρέατος από επιλογή και συγκατάβαση”.

Ο στόχος ήταν η “δημιουργία μιας οικονομίας απόλυτα ελεγχόμενης και προβλέψιμης. Οι μάζες πρέπει να εκπαιδευθούν και να αναλάβουν ο καθένας από ένα ζυγό από πολύ νωρίς”. Για να επιτευχθεί αυτό “η οικογενειακή μονάδα θα πρέπει να αποσυντεθεί απο μια διαδικασία αυξανόμενων περισπασμών των γονέων και τη δημιουργία κρατικών νηπιακών σταθμών για τα παιδιά που καθίστανται επί της ουσίας ορφανά, λόγω της διαρκούς ενασχόλησης των γονέων τους”.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των “βωβών όπλων”(προπαγάνδα και μηχανική στα μίντια και στα σχολεία).

“ Όταν τα σιωπηλά όπλα χρησημοποιούνται σταδιακά η μάζα προσαρμόζεται...μέχρι που η πίεση γίνεται τόσο μεγάλη και σπάει...Επομένως το όπλο αυτό καθίσταται και βιολογικό όπλο ...επιτίθεται στις πηγές της φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις φυσικές και διανοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις”. Παρ΄οτι δεν αναφέρεται, το όπλο αυτό είναι ο φεμινισμός που προωθει το λεσβιανισμό ενώ την ίδια στιγμή αυτοανακυρήσεται προστάτης των γυναικών και μέσω της προπαγάνδας καθιστά τους άντρες “πειθήνιους, άβουλους και σεξομανείς” (σ.μ: Ο συγγραφεύς εδώ θέλει να πει οτι ο φεμινισμός έρχεται να διαταράξει έναν ακρογωνιαίο θεσμό της κοινωνίας, θεσμό που ουσιαστικά είναι το κύταρο της , δηλαδή την οικογένεια. Η σχέση των δυο φύλλων καθίσταται ανταγωνιστική αντί για συμπληρωματική, ασεβής αντί αγαπητικής, εκμετάλλευσης και ιδιοτέλειας αντί ολοκληρωτικής θυσίας.)

“Τα μίντια θα φροντίζουν ώστε οι άντρες να βομβαρδίζονται νυχθημερόν με σεξουαλικά υπονοούμενα και εικόνες”.Οι δε γυναίκες “ θα διοικούνται με το συναίσθημα πρωτίστως και κατόπιν με την λογική....περί άλλων θα τυρβάζουν χωρίς να καταλαβαίνουν οτι οι ίδιες ή τα παιδιά τους θα προορίζονται για εύκολα αναλώσιμες μονάδες, για όποια χρήση τέρπει τον όποιο πλουτοκράτορα, ή για πάμφθηνα εργατικά χέρια”. Και ο συγγραφέας καταλήγοντας λέει οτι “αυτό το ηλίθιο συνονθύλευμα σχολείου, πατέρα, μητέρας, γιου και κόρης αποτελεί απλώς χρήσιμα υποζύγια.





ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Το ντοκουμέντο αναφέρεται και “στον έλεγχο της κοινωνίας μέσω της απειθαρχίας, της άγνοιας, του αποπροσανατολισμού, της αποδιοργάνωσης και της σύγχυσης”.

Πρέπει η κοινή γνώμη να απασχολείται με ανούσια πράγματα και όχι τα με τα πραγματικά ζητήματα. Οι διανοητικές τους διεργασίες πρέπει να δέχονται συνεχές σαμποτάζ μέσω ενός ατελείωτου μπαράζ σεξ, βίας, και πολέμων στα μίντια" δηλαδή "να υπόκεινται σε ένα συναισθηματικό και διανοητικό βιασμό."

“Δώστε τους σαβούρα για πνευματική τροφή” και στερήστε τους αυτό που πραγματικά χρειάζονται; μια σωστή παιδεία. Φροντίστε τα ψυχαγωγικά προγράμματα να είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.”

Δουλειά: Κρατήστε τους μόνιμα απασχολημένους, να μην έχουν χρόνο να σκεφτούν. Μετά πίσω στη φάρμα με τα άλλα ζώα”

Καταστρέψτε την ομόνοια των Αμερικάνων.”

Ο γενικός κανών: “Υπάρχει κέρδος όταν υπάρχει σύγχυση. Όσο περισσότερη σύγχυση τόσο περισσότερο κέρδος.Επομένως η καλύτερη προσέγγιση είναι πρώτα να δημιουργείτε τα προβλήματα και έπειτα να προσφέρετε τις λύσεις."

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΟΠΛΟ

Η κοινωνία αποζητά από την εκάστοτε κυβέρνηση “να διαιωνίζει τον ρόλο του κράτους-μαμή. Με απλά λόγια θέλουν έναν άνθρωπο-θεό ο οποίος θα φροντίζει να εξαφανίζονται όλα τα τυχόν ρίσκα από την ζωή τους, να τους χαϊδεύει τα κεφάλια, να τους φιλά τις πληγές, να τους πετά ένα κοτόπουλο στο τραπέζι...να τους βάζει στο κρεββάτι και να τους λέει οτι όλα θα πάνε καλά.”

Αυτός ο άνθρωπος θεός είναι ο πολιτικός που υπόσχεται τα πάντα και δεν τηρεί τίποτα. Η κοινωνική αντίδραση είναι “παράδοση λόγω φόβου, τεμπελιάς και σκοπιμότητας. Αυτός είναι η βάση του κοινωνικού κράτους ως στρατηγικού όπλου ενάντιον της άθλιας κοινωνίας”.

Η έλλειψη κοινωνικής αντίστασης είναι σημάδι που δείχνει ότι η κοινωνία “είναι ώριμη για την παράδοση και συγκατατίθεται στην υποδούλωση της και τις νομικές καταχρήσεις εναντίον της. Ένας καλός… δείκτης του χρόνου που επέρχεται η ωρίμανση αυτή, είναι ο αριθμός των πολιτών που πληρώνουν το φόρο εισοδήματος, παρά την προφανή έλλειψη χρηστής χρήσης του από την κυβέρνηση.”

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΩΒΩΝ ΟΠΛΩΝ

Πολλοί μπορούν να αρνηθούν την γνησιότητα του εγγράφου αυτού. Εντούτοις οι άνθρωποι που γνωρίζουν, μπορούν να δουν ότι αυτό το σχέδιο ήδη εκτελείται.

Η προώθηση της ομοφυλοφυλίας υπό τον μανδύα «της ανοχής» και «της ισότητας» είναι ένα παράδειγμα τέτοιου όπλου.

Η εξίσωση του ομοφυλοφιλικού γάμου με το γάμο ετεροφυλόφιλων είναι μια εξώφθαλμη άρνηση της μοναδικότητας της ετεροφυλοφιλίας. Ενώ διαρυγνύουν τα ιμάτια τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επιτίθενται λυσασμένα στην υγεία και την ευτυχία 97% του πληθυσμού.

Η διαφορά μεταξύ της ετεροφυλοφιλίας και της ομοφυλοφυλίας είναι μια λέξη: παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι δεν κάνουν βιολογικά παιδιά. Το να γίνει κάποιος γονιός είναι ένα ουσιαστικό βήμα στην εξέλιξη του ετεροφυλόφιλου ατόμου. Αυτό απαιτεί την σύναψη ενός μόνιμου δεσμού που είναι μοναδικός για μας.

Οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να έχουν μια ειδική κατηγορία γάμου με τα ίδια δικαιώματα και ευθύνες. Αλλά χρησιμοποιούνται για να συγχύσουν την πλειοψηφία, με συνέπεια να χτυπιέται ο θεσμός του γάμου και η υγιής κοινωνική εξέλιξη.

Ο φεμινισμός είναι ένα άλλο παράδειγμα. Με την άρνηση των υγιών φυσικών ρόλων οι γυναίκες σφετερίζονται το ρόλο των ανδρών ως αυτού που θα φροντίσει να φέρει φαγητό στο σπίτι και κάνουν λίγα ή κανένα παιδί και πολλές φορές εκτός γάμου, σε μονογονεϊκές οικογένεις. Ο άνδρας γίνεται περιττός ή παίρνει τον ρόλο της «συζύγου.» Η οικογένεια καταστρέφεται και η κοινωνία αποσταθεροποιήται.

ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και η παιδεία που παρέχεται παραπλανούν, διασπούν και παραμορφώνουν. Αυτό το ονομάζουν “διανοητικό και συναισθηματικό βιασμό». Ενώ έχουμε υλική αφθονία, τα μυαλά και οι ψυχές μας είναι διψασμένα για την αλήθεια.

Μας προγραμματίζουν έτσι που να σκεφτόμαστε μόνο περί μικροζητημάτων και να αποφεύγουμε την πραγματικότητα συνολικά. Καμία κάλυψη ή συζήτηση δεν γίνεται περί της παγκόσμιας κυβέρνησης που θέλουν να μας επιβάλλουν και για τη διάβρωση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Καθώς σκοπεύουν να καταργήσουν ουσιαστικά το κράτος έθνος, η νεολαία δεν διδάσκεται ιστορία ή πολιτικές και πανανθρώπινες αρετές.. Το σέξ προωθείται ως ισόβια έμμονη ιδέα. Η πορνογραφία είναι αχαλίνωτη και παντού. Δεν πρέπει να έχουμε ανησυχίες,για το τι κόσμο θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε μια κινηματογραφική ταινία η οποία σας δίδαξε κάτι θετικό ή σας ενέπνευσε; Περιείχε η ταινία αυτή αναγνωρίσιμες ανθρώπινες καταστάσεις και συγκινήσεις; Αναφερόταν στα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε; Θέρμανε μήπως την καρδιά σας και σας κατέστησε ευτυχείς που είστε ζωντανός; Πότε μια κινηματογραφική ταινία είχε πρωταγωνιστή έναν ήρωα που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε ως πρότυπο;

Η ανθρωπότητα έχει τη νοημοσύνη για να δημιουργήσει έναν θαυμάσιο κόσμο. Υπονομευόμαστε. Τα όργανα του σατανά είναι υπέυθυνοι για τις δολοφονίες Προέδρων και άλλων ηγετών, για την κατάθλιψη, τη γενοκτονία και τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του ψευδούς «ψυχρού πολέμου» ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον επίσης ψεύτικο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.» Όλοι οι πόλεμοι είναι ενάντια στην ανθρωπότητα και οργανώνονται από αυτό το σατανικό κάλτ.

Η έδρα του είναι το Chatham House στο Λονδίνο και το υποκατάστημα τους είναι το Pratt House στη Νέα Υόρκη. Ο ελέγχος και η δύναμη τους διαχέεταιι μέσω των τραπεζικών καρτέλ των Rockefeller και Rothschild και τα καρτέλ πετρελαίου, εταιρίες, think tanks, δίκτυα μυστικών υπηρεσιών και κυβερνήσεις. Τα λογότυπα των τεράστιων εταιριών, συμπεριλαμβανομένων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, περιέχουν τεκτονικές αναφορές.

Οι πολιτικοί, οικονομικοί και πολιτιστικοί «ηγέτες μας» έχουν πουλήσει τις ψυχές και την κοινωνία τους. Είναι κυριολεκτικά υπάλληλοι τους. Διαφορετικά δεν θα ανέχονταν ότι και οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι είναι μέλη μιας σατανικής μυστικής ομάδας της Skull & Bones(εννοεί προφανώς των Bush και τον Kerry). Δεν θα ανέχονταν την προβοκάτσια της 11 Σεπτεμβρίου. Φαντάζονται ότι έτσι θα τους δωθούν προνόμια στη νέα παγκόσμια τάξη. Η ιστορία έχει δείξει οτι όλοι είναι αναλώσιμοι

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αποκαλούμε εαυτούς «προοδευτικούς», αλλά αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα διπλολαλλιάς (doublespeak-Οργουελ). Οι μόνοι που προοδεύουν είναι οι Ιλλουμινάτοι.

Όσο θεωρούσαμε τον άνθρωπο εικόνα Θεού, η ανθρώπινη ζωή ήταν ιερή. Όταν συμφωνήσαμε οτι ο Θεός ήταν νεκρός, γίναμε αναλώσιμοι. Γίαυτό ο συντάκτης των «Βωβών Πολέμων» μπορεί να αναφερθεί σε μας ως «κτηνώδη υποζύγια» και να χρησιμοποιήσει τη θεωρία του Δαρβίνου για να δικαιολογήσει την υποδούλωση και τη γενοκτονία.

Ο σατανάς δεν έχει σκοπό να μας καταστρέψει σωματικά. Έχει ένα στοίχημα με το Θεό. Είμαστε φτιαγμένοι κατ' εικόνα του Θεού ή όχι; Προκειμένου να κερδίσει, πρέπει να αποδείξει ότι δεν είμαστε παρά άλογα ζώα.

Η έλλειψη αντίστασης υποδηλώνει τη συναίνεσή μας. Προοδευτικά έχουμε διαφθαρεί και αποκοιμηθεί. Πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο μας και να δείξουμε ότι είμαστε άτομα που θα παλεψουν για το θείο και πατρογονικό δικαίωμά μας.

Είναι μια μάχη που η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αποφύγει. Όσο την αναβάλλουμε τόσο πιο δύσκολα θα την κερδίσουμε.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Με τις ξιφολόγχες δεν μπορείς να φιμώσεις

Του Θύμιου Παπανικολάου


 

Ένα καθεστώς που βρίσκεται σε αποσύνθεση δεν βρίσκει άλλο μέσον άμυνας από τις διώξεις, τα εδώλια και την τρομοκρατία. Και μόνο αυτό αποδείχνει τη δραματική πολιτική και ηθική του κατάπτωση, τη σαθρότητά του και την καταθλιπτική αδυναμία του.

 

Οι φασιστικές πρακτικές της λογοκρισίας, της φίμωσης τωνιδεών και των τρομοκρατικών διώξεων των «ενοχλητικών», αποτελούν απόρροια αυτής της απελπισμένης αδυναμίας των «νταβάδων» και των ποικίλων πραιτοριανών τους να «πείσουν» και να επιβάλλουν την εξουσία τους με «ομαλά» μέσα.

 

          Είναι τόσο σάπιοι που έχουν ανάγκη τους σιδερένιους κύκλους, σαν κι αυτούς που περιτυλίγουν ένα σάπιο βαρέλι για να μη διαλυθεί.

 

Με τέτοιους σιδερένιους κύκλος προσπαθούν, εναγωνίως, σήμερα, να διατηρηθούν και να μη σκορπίσουν οι «νταβάδες» της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής, καθώς και οι πολύχρωμοι πραιτοριανοί τους: οι γενίτσαροι μεγαλοδημοσιογράφοι, τα οικότροφα ιερατεία των ιδεολογικών ροπαλοφόρων τους και οι ποικίλες δωσίλογες «εστίες» τους.

 

Όλος, δηλαδή, αυτός ο επιδοτούμενος «ιστός της αράχνης» που είναι απλωμένος και διαπλεκόμενος σε όλο το πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό φάσμα.

 

Μέχρι σήμερα, λόγω της μεγάλης ήττας των αγωνιστικών κινημάτων και της κατακλυσμιαίας μετάλλαξης (το επακόλουθο της ήττας) των αριστερών δυνάμεων, η αποσύνθεση, οι ανομίες, οι αυθαιρεσίες των ποικίλων εξουσιαστών, καθώς και πνιγηρές αναθυμιάσεις της βρωμιάς τους, έμειναν στο απυρόβλητο.

Είχαν καταφέρει όλοι αυτοί ποικίλοι εξουσιαστές και οι αρουραίοι τους να διατηρούν τη ΣΥΝΟΧΗ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ, να εξαφανίζουν χωρίς τριβές κάθε «ενοχλητικό» και να στοκάρουν κάθε πόρο ελεύθερης φωνής.

 

Σήμερα αυτή η «πλουραλιστική» δικτατορική μονοφωνία έχει κλονιστεί θανάσιμα. Η λαϊκή οργή έχει διογκωθεί, έχει βαθύνει και έχει πάρει μορφές εκρηκτικές.

 

 Αυτό συνδυάζεται με τη διαδικτυακή Επανάσταση. Με τη δυνατότητα δηλαδή η λαϊκή οργή να βρει φωνή και έκφραση.

 

Η επιδημία των ιστοσελίδων, παρ’ όλες τις παιδικές της ασθένειες, αποτυπώνει ακριβώς την πιεστική ανάγκη της φιμωμένης έκφρασης, τη ζωογόνο πνοή της κριτικής, της αποκάλυψης και της αποκαθήλωσης των ψεμάτων και των ακαθαρσιών του κατεστημένου οικοδομήματος.

 

Η φωνή των ιστολογίων, κραυγή και βοή του συμπιεσμένου και εξορισμένου κοινωνικού θυμού, κλόνισε συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα της ψευτιάς και της βρωμιάς των ποικίλων εξουσιών.

 

Κυρίως, όμως, ξεγύμνωσε τους αυτοκράτορες: Τους πανίσχυρους προπαγανδιστικούς «κρουνούς» του καθεστώτος (ΜΜΕ) και όλο το γαγγραινώδες «σύστημα» της διαπλοκής του, όλον αυτόν τον κόσμο της οικονομικής, δημοσιογραφικής και πνευματικής αυθάδειας και σαπίλας.

 

Οι «νταβάδες» λοιπόν και ο κόσμος τους άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για τη φίμωση, τρομοκρατία και δίωξη των μπλογκ.

 

 Άρχισαν να απεργάζονται τους τρόπους και τις μεθόδους, τα «άλλοθι» και τα «ερείσματα» για μια ολομέτωπη και συνολική επίθεση.

 

Άρχισαν πρώτα με την τρομοκρατία και τις απειλές. Με περιφερειακές διώξεις, σαν και αυτή που έχει εγερθεί εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ.

 

ΤΩΡΑ προχωρούν σε πιο μεγάλες επιχειρήσεις. Κτυπούν απευθείας το μεγαλύτερο ιστολόγιο, αυτό που τους κάνει, προς το παρόν, τη μεγαλύτερη ζημιά: το «ΤΡΩΚΤΚΟ».

 

Σίγουρα στο στόχαστρο είναι και το μεγάλο επίσης ιστολόγιο «ταχάλια», καθώς και άλλα.

Το κτύπημα του «Τρωκτικού» (δεν ξέρουμε ακόμα πια «βαποράκια» των «νταβάδων» χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτό το κτύπημα), είναι ένα ωμό φασιστικό κτύπημα πολυσήμαντο:

α). Επιχειρεί να φιμώσει το πιο «επικίνδυνο» για την κατεστημένη «δημοσιογραφία» ιστολόγιο.

 

β). Επιχειρεί να σπείρει τον τρόμο γενικά σε όλο το διαδίκτυο.

 

γ). Προλειαίνει το έδαφος για μια γενική επίθεση εναντίον και των πιο μικρών ιστολογίων. Αν πετύχουν να φιμώσουν το «Τρωκτικό», ο δρόμος ανοίγει για όλους μας. Έτσι πιστεύουν οι τεχνοκράτες της εξουσίας: Κτυπώντας το «μεγάλο ψάρι», τα «μικρά» θα το βάλλουν στα πόδια ή θα κτυπηθούν πιο εύκολα…

Η επίθεση στο «Τρωκτικό» είναι συνειδητά επιλεγμένη. Και είναι μια επίθεση που ανοίγει την αυλαία για μια ωμή και συστηματική δικτατορία εναντίον της έκφρασης και του Λόγου.

Ανοίγει το δρόμο για την επιβολή ενός καθεστώτος ολοκληρωτικής φίμωσης όλων των κραυγών και των ψιθύρων της κοινωνίας.

Θέλουν να επαναφέρουν το νεκροταφείο της σιωπής που είχαν επιβάλει τόσα χρόνια.

 

θέλουν να επαναφέρουν το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ της ενημέρωσης και της διαχείρισης των ιδεών που ασκούσαν.

 

ΘΕΛΟΥΝ να καταστήσουν παράνομη κάθε διαφορετική φωνή και κυρίως τις λαϊκές φωνές…

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ!!!

Η κοινωνία και η λαϊκή οργή θα τους πνίξει.

 

Μπορεί κάποιοι από μας να χαθούνε.

 

Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Θα ξεπεταχθούν χιλιάδες…

 

Η λαϊκή ευρηματικότητα και η σοφία δεν «κλειδώνονται», ούτε είναι υπολογίσιμα «στοιχεία» από τους τεχνοκράτες της εξουσίας.

Κόβεις ένα κεφάλι και ξεπετάγονται εκατό.

Οι Ιδέες και η λαϊκή, οργισμένη έκφραση είναι Λερναία Ύδρα. Η ιστορία το έχει επαληθεύσει πολλές φορές.


Με τέτοια μέτρα δίωξης, τρομοκρατίας και φίμωσης σκάβουν οι ίδιοι το λάκκο τους. Ακριβέστερα επιταχύνουν το θάψιμό τους, γιατί ο λάκκος τους έχει σκαφτεί…


Posted via email from olympianspirit's posterous

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ: Περσίδες και λουκάνικα...

Γράφει: Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ

 

Δεν είναι κρυφό. Το έχουν ομολογήσει οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι, μεταμοντέρνοι, σκηνοθέτες, της τελευταίας εσοδείας, που έχουν αλώσει, εδώ και μερικά χρόνια, τα Φεστιβάλ, την Επίδαυρο, το Ηρώδειο και το Εθνικό μας Θέατρο.

 Μια Ελληνίδα σκηνοθέτης,  μάλιστα, το δήλωσε ξεκάθαρα σε συνέντευξη τύπου (Μάρτιος 2001) ότι έχουν το απόλυτο δικαίωμα ακόμη και να  ΑΣΕΛΓΟΥΝ  πάνω στα "πτώματα" των κλασσικών μας κειμένων. Και ένας Έλληνας σκηνοθέτης, και νυν διευθυντής του  Εθνικού, στην ίδια συνέντευξη, απάντησε «Μαγκιά  μου», όταν τον ρώτησαν γιατί αλλάζει τα φώτα των αρχαίων συγγραφέων. Τέλος, ανάμεσα στους πολλούς ξένους, ασελγούντες, σκηνοθέτες,  ο κ.Λάνχοφ, το 1988, ήταν ο πιο ωμός:

«Ο Παρθενώνας νομίζω ότι είναι ο ιδανικός χώρος για ένα τεράστιο εργοστάσιο που θα κατασκευάζει τα ωραιότερα λουκάνικα..»

Χωρίς  να διαμαρτυρηθεί ούτε ένας από όλους αυτούς τους φανατικούς αρχαιολάτρες που πρόσφατα ξεσηκώθηκαν, για την περιβόητη λογοκρισία «έργου» του Κώστα Γαβρά, φανατικού, για όποιον δεν το ξέρει, υποστηρικτή της  Σαηεντολογίας..

Με τους «Πέρσες» που ένας Βούλγαρος σκηνοθέτης, προχθές, στην Επίδαυρο, τις έκανε «Περσίδες», όλος ο κόσμος, όπως γράφουν, σχεδόν, όλα τα ΜΜΕ, αηδίασε για άλλη μια ασέλγεια στα κλασσικά μας κείμενα.

 Όπως ακριβώς φώναξε «γιούχα», πολλές φορές, τα τελευταία χρόνια,  βλέποντας  τέτοιες  ευτελείς παραστάσεις,  από  τότε  που  όλα τα Πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας, τα πήραν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι της νέας τάξης του παγκόσμιου καταναλωτικού αμοραλισμού.

Οι δημόσιες σχέσεις τους, βέβαια, χειροκρότησαν και πάλι. Ένας μάλιστα, γνωστός κολλητός τους, «μάλωσε» τον Υπουργό Πολιτισμού επειδή...φοβήθηκε να δει τη δεύτερη παράσταση των «Περσίδων» μήπως κι’ άκουγε πολλά νέα «γιούχα».. Θυμήθηκε  μάλιστα με καμάρι(!!), τη Μελίνα που αν ήταν στη θέση του, γράφει, θα φώναζε στους θεατές: « Σκάστε  ρέέέ..»!!!

Συνιστούμε σε όλους τους σοβαρούς αρμόδιους και τους υπεύθυνους ανθρώπους των Γραμμάτων και Τεχνών, να προσπαθήσουν να βάλουν κάποτε μια τάξη σε όλο αυτό το χάος. Ώσπου νάρθει κάποια άγια μέρα  που  αυτή  η  " Νέα Τάξη "  θα εξαφανιστεί, πριν προλάβει να εξαφανίσει ό,τι  ιερό και όσιο έχει απομείνει σ' αυτό το δύστυχο κόσμο μας..

Χωρίς απαγορεύσεις και λογοκρισίες, βέβαια. Αρκεί μια υπόμνηση, ότι μπορούν όλα τα είδη Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών να υπηρετούν τους στόχους τους και να πειραματίζονται   ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ  στα αρχαία κείμενα, στον  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  χώρο και με το  ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ  στη θέση του συγγραφέα.. Όπως  γινόταν  στα  περισσότερα  ΣΟΒΑΡΑ  φεστιβάλ  και  από ΣΟΒΑΡΟΥΣ  σκηνοθέτες  ( Ζαν Βιλάρ, Ζαν-Λουί Μπαρό κ.α..),  σε  ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εποχή κι αν τα μετέφεραν, προβάλλοντας, πάντα, τα μεγάλα ΜΗΝΥΜΑΤΑ των έργων και όχι τα  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ψυχεδελικά, απωθημένα τους..

Όπως έκαναν, αιώνες τώρα, όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί που έχτιζαν  ΔΙΚΑ  ΤΟΥΣ  έργα και με το όνομά τους, βασισμένα  πάνω  σε  μεγάλα, κλασσικά, έργα. Από το Σαίξπηρ, το Γκαίτε και το Μπρεχτ μέχρι τον Ο’Νηλ, τον Ανούιγ, και το …δικό μας τον Μποστ.

 Όπως ακριβώς έκανε μια νέα καλλιτεχνική ομάδα, στο Θέατρο ΑΛΦΑ, πριν  από      38  χρόνια, επί  δικτατορίας…

 Παρουσίασε  έναν  ελεύθερα  διασκευασμένο, αντιδικτατορικό,  «Οιδίποδα»  , ΓΡΑΜΜΕΝΟ, με το όνομά του και σκηνοθετημένο, από τον τότε πρωτοποριακό  ξένο σκηνοθέτη Τζαίημς-Ρούζ  Έβανς,  ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ  στο έργο του Σοφοκλή..

Ελπίζοντας ότι παράλληλα θα βλέπουμε   ΑΤΟΦΙΑ  και μερικά, μεγάλα, καταξιωμένα, έργα, που, δυστυχώς, ο μεταμοντερνισμός τα έχει εξαφανίσει από όλες τις  κρατικές σκηνές..

 Για  να  τα  μάθουν  και  οι  νέες  γενιές  και  να  μη  μπερδεύουν, αργότερα,    τον Αισχύλο με τις.. Περσίδες  και  τον  Παρθενώνα  με τα.. λουκάνικα..!!

4.8.09

 

Posted via email from olympianspirit's posterous

Τουρκικοί εξοπλισμοί και ελληνικοί «αφοπλισμοί»


Αποφάσεις και κινήσεις που επισπεύδουν τη «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας

Το καλοκαίρι εισέρχεται στην πιο θερμή περίοδό του, συμπαρασύροντας και τα ελληνοτουρκικά σε μια νέα δίνη, η οποία έχει έντονη τη σφραγίδα της ελληνικής αδυναμίας όπως αυτή εκφράζεται στους τομείς της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής. Εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης οι δύο χώρες έλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα σειρά ιδιαίτερα σημαντικών αποφάσεων στα εξοπλιστικά.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κρατών, που διανύουν την πέμπτη δεκαετία αντιπαράθεσης (από το τέλος του Β΄ΠΠ), έγκειται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη γεωστρατηγική τους θέση. Η Τουρκία το πράττει με γεωπολιτικό ρεαλισμό και εθνική αυτοπεποίθηση, η Ελλάδα με σταθερό φοβικό σύνδρομο και στάση «καταναλωτή ασφάλειας». Σε αυτό το πλαίσιο η Αθήνα αποφάσισε να μειώσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, ενώ η Αγκυρα να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων, τα οποία την οδηγούν εγγύτερα στον σκοπό της ανάδειξής της σε ισχυρή περιφερειακή ναυτική δύναμη.

Στην Αθήνα η ανακοίνωση ήταν λιτή: «Υλοποιώντας την εντολή του πρωθυπουργού για περιορισμό των δημοσίων δαπανών, το ΥΠΕΘΑ εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ τη μείωση των οροφών για τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν εγκριθεί (2006-2015) και αφορούν την περίοδο 2010-2015. Στόχος είναι η μείωση των δαπανών χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων… το ΥΠΕΘΑ προχωρεί σήμερα στη μείωση των οροφών για εξοπλισμούς κατά 15% το έτος 2010 και κατά 10% κατ’ έτος για τα έτη 2011 έως 2015, με επιδίωξη τη συνεχή διατήρηση των εξοπλιστικών δαπανών κατά μέσο όρο κάτω του 1% του ΑΕΠ».

Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται στοιχεία για τη μείωση των δαπανών από το 4,1% του ΑΕΠ (ο μέσος όρος της τετραετίας 1999-2003) σε ποσοστό κάτω του 3%. Επισημαίνεται δε ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του παρελθόντος, που ανέλαβε από το 2004 να αποπληρώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανέρχονταν στο ποσό των 9,5 δις ευρώ. Η μείωση των εξοπλισμών δικαιολογήθηκε με τη δημοσιονομική κρίση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα επιτελεία θα επανασχεδιάσουν πραγματοποιώντας τις αντίστοιχες περικοπές προγραμμάτων εντός του 2009, έτους ολοκλήρωσης του ΕΜΠΑΕ 2011-2015, και ο Α/ΓΕΕΘΑ θα θέσει τις προτεραιότητες με βάση τις νέες εγκεκριμένες οροφές του ΚΥΣΕΑ. Με πανηγυρικό ύφος γνωστοποιείται ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας μείωσε τις οροφές για εξοπλισμούς (2010-2015) από 18 δις σε 16,067 δις ευρώ.

Στην Αγκυρα το κλίμα ήταν διαφορετικό όταν στις 2 Ιουλίου ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και της γερμανικής ThyssenKrupp για τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων Type 214 AIP.

Συγκεκριμένα, τα γνωστά ναυπηγεία της HDW στο Κίελο θα παραδώσουν έξι συλλογές οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή ισάριθμων υποβρυχίων στην Τουρκία, στα ναυπηγεία του Γκολτσούκ. Σημειώνεται ότι στα νέα υποβρύχια θα ολοκληρωθούν και τουρκικά συστήματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από την ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από την αρχική απόφαση (22 Ιουλίου 2008), η Τουρκία αρχίζει να υλοποιεί ένα από τα πιο φιλόδοξα εξοπλιστικά της σχέδια με στόχο την απόκτηση ναυτικής υπεροπλίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Το πρώτο νέο υποβρύχιο θα παραδοθεί το 2015 κα το συνολικό κόστος του προγράμματος θα υπερβεί τα 3 δις ευρώ. Ετσι το Τουρκικό Ναυτικό θα εισέλθει στη «λέσχη» των κατόχων υποβρυχίων Type 214, όμοιων με αυτά που παρήγγειλε πρώτη η χώρα μας αλλά δεν έχει αρχίσει να παραλαμβάνει.

Με τη σύγκριση των δύο περιπτώσεων, γίνεται αμέσως αντιληπτός ο τρόπος δράσης δύο ανταγωνιστριών χωρών, όπως και το επίπεδο σοβαρότητας που διακρίνει τις ηγεσίες τους. Η ελληνική πλευρά, για λόγους εσωτερικού πολιτικού κόστους, προχώρησε σε αποφάσεις που επιβεβαιώνουν την αδράνειά της στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και έκανε μια παραπλανητική ανακοίνωση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Εχοντας λησμονήσει οποιοδήποτε σχέδιο ανάπτυξης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, άφησε τον χρόνο να φθείρει τις όποιες παλαιότερες προσπάθειες και στη συνέχεια έδωσε τη χαριστική βολή με μια σειρά ενεργειών (νόμος περί προμηθειών, σχεδόν ανύπαρκτες αναθέσεις), οι οποίες αντί να βοηθήσουν την άμυνα και την εθνική οικονομία συμπαρέσυραν ένα ολόκληρο σύστημα στη δυσλειτουργία και στην αποτυχία.

Η τουρκική πλευρά δεν προωθεί μόνο τα γεωστρατηγικά της σχέδια, όπως αποδεικνύει η προμήθεια υποβρυχίων Type 214, ένα γεγονός καταλυτικής σημασίας για τη ναυτική ισορροπία, μια επιθετική ενέργεια από μια χώρα την οποία στηρίζουμε στην πορεία ένταξης στην ΕΕ.

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στις τουρκικές βιομηχανίες, στο πλαίσιο σύμβασης η οποία υπεγράφη στις αρχές Ιουλίου στην έδρα του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και αφορά: την αναβάθμιση 165 μαχητικών F-16 Block 40/50 (αξία συμβολαίου 135 εκατομμύρια δολάρια) στις εγκαταστάσεις του 1ου Κέντρου Συντήρησης και Εφοδιασμού στο Εσκί Σεχίρ, την υποστήριξη (σε ανταλλακτικά) 16 ελικοπτέρων Mi-17, τη συμμετοχή της βιομηχανίας Aselsan στο πρόγραμμα των οκτώ ραντάρ 3D για τις φρεγάτες του Τουρκικού Ναυτικού, στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη αυτοκινούμενων οβιδοβόλων, αντιαεροπορικών συστημάτων και στον εκσυγχρονισμό άλλων, των κέντρων διαχείρισης πυρών πυροβόλων Oerlikon των 35 mm και στην προμήθεια σταθεροποιημένων βάσεων για πολυβόλα που προορίζονται για το Ναυτικό, την παραγωγή εξομοιωτών F-16 για τα τουρκικά F-16 από τη Ηavelsan και τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ελαφρών πυροβόλων των 105 mm από τη ΜΚΕΚ.

Εντός του Ιουλίου η Τουρκία θα αποφασίσει για την προμήθεια 109 ελικοπτέρων γενικής χρήσης, ένα πρόγραμμα για το οποίο διαγκωνίζονται η αμερικανική Sikorsky και η ιταλική AgustaWestland, με επικρατέστερη τη δεύτερη, η οποία συμφωνεί στην πλήρη μεταφορά της ζητούμενης από την Τουρκία τεχνογνωσίας για τη βιομηχανική συμπαραγωγή. Λόγω της αναβολής του προγράμματος Α-400Μ, θα εξεταστεί σύντομα η προμήθεια μεταφορικών αεροσκαφών για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών, μεταξύ των C-130J, C-27J και C-295. Με στόχο την προώθηση της ευρύτερης στρατιωτικο-βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ των ισλαμικών χωρών, ανακοινώθηκε στις 29 Ιουνίου η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό, στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ, 42 πακιστανικών μαχητικών F-16 Block 15 A/B, ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2010 και όταν θα ολοκληρωθούν, μετά από 46 μήνες, τα μαχητικά θα έχουν υποστεί δομικό εκσυγχρονισμό και θα διαθέτουν συστήματα τα οποία θα τα έχουν φέρει στο επίπεδο των Block 50. Υπενθυμίζεται ότι η ΤΑΙ έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα δομικής αναβάθμισης 17 ιορδανικών F-16 A/B.

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών, αν και στην Ελλάδα σημειώθηκε σχετική κινητικότητα για την προμήθεια 15 ελικοπτέρων Ερευνας και Διάσωσης (SAR), ένα πρόγραμμα που καθυστερεί επί αρκετά χρόνια και δεν προβλέπει συμπαραγωγή. Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό το πώς αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας την έννοια της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρουμε ότι 43 μεταχειρισμένα άρματα (30 Leopard 1A5 και 13 Leopard 2A4) τα οποία είχαν κατοχυρωθεί αρχικά για τη χώρα μας, δόθηκαν σε άλλες χώρες λόγω της τριετούς (!) αδράνειας και της αδιαφορίας της ΓΔΑΕΕ και παρά τις οχλήσεις της γερμανικής πλευράς.

Η ΓΔΑΕΕ, για να εμφανίσει κάποια κινητικότητα, εξήγγειλε διεθνή… διαγωνισμό για την προμήθεια των προηγμένων συλλογών καθοδήγησης βομβών Spice 1000 και Spice 2000 για τα F-16 της ΠΑ, γνωρίζοντας ότι η εταιρία Rafael του Ισραήλ αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή σε παγκόσμια βάση!

Για το τέλος επιλέξαμε την πρόσφατη τουρκική απόφαση προμήθειας 12-32 μεταχειρισμένων ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28Ν Night Havoc, ως ενδιάμεσης λύσης μέχρι την παράδοση των πρώτων Τ129 και μετά από αμερικανική άρνηση παράδοσης μεταχειρισμένων ελικοπτέρων AH-1W Super Cobra ή ΑΗ-64 Apache.

Η τουρκική πλευρά αρχικά σκέφθηκε να προμηθευτεί Mi-24 Crocodile, τα οποία έχουν κοινά τμήματα με τα Mi-28, αλλά στη συνέχεια πείσθηκε να στραφεί στο Mi-28N, για το οποίο τουρκικές πηγές σημείωσαν με νόημα ότι έχει καλύτερες επιχειρησιακές επιδόσεις και οπλισμό από το Τ129.

Μεταξύ των ετών 2004 και 2009 το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας διπλασιάστηκε (από 185,95 δις ευρώ εκτοξεύθηκε στα 369,1 δις ευρώ), χωρίς αυτή να έχει προχωρήσει στην υλοποίηση κάποιου τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος. Ισως πρόκειται για μια απόδειξη περί της ανικανότητας, της κακοδιαχείρισης και της πλήρους αδυναμίας των «υπευθύνων» να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις.

Ο τόπος βουλιάζει στο τέλμα της ήττας και της «φινλανδοποίησης». Η οικονομία, η άμυνα, ο πολιτισμός, όλα βυθίζονται την ώρα που κάποιοι δέχονται επισκέψεις Τούρκων στρατηγών, εμφανώς ικανοποιημένοι από την πορεία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Λησμονούν, φαίνεται, την προμήθεια των γεφυροφόρων Leguan, παραβλέπουν την ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στην ανατολική Θράκη, αδιαφορούν για την επιθετική πολιτική της Αγκυρας.

Συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο όχι λόγω άγνοιας αλλά επειδή έτσι είναι το «πολιτικώς ορθόν» και συνεπώς καθίστανται πρωτεργάτες της υποβάθμισης της χώρας, την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά κουρελιάζουν με τις υπερπτήσεις τους τη δήθεν αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων…

Ακούμε δηλώσεις υπουργών και αρχηγών χωρίς νόημα, φράσεις κενές περιεχομένου, ένα μίγμα ανευθυνότητας και έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα, όχι φυσικά αυτή που δημιουργούν οι επικοινωνιολόγοι αλλά εκείνη η οποία βρίσκεται δίπλα τους και αρνούνται επίμονα να δουν.

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία έχουν αποφασίσει από κοινού να λάβουν διαζύγιο από την αλήθεια, αποδεχόμενοι ψευδοκαταστάσεις, υπνοβάτες σε έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά. Και θέλουν αυτάρεσκα να λέγονται απόγονοι του Περικλή, του Θεμιστοκλή, του Θουκυδίδη, οι οποίοι γνώριζαν τι σημαίνει στρατηγική… «Η Ελλάδα δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας», είχε δηλώσει προ καιρού με έμφαση η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Συμφωνούμε. Η ορθότερη διατύπωση θα ήταν «καρπαζοεισαγωγέας»…


Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Διευθυντής Σύνταξης
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

http://egersis.blogspot.com/2009/08/15.html

Posted via email from olympianspirit's posterous

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΙΤΑΛΗ

Η απαντηση Βιταλη στις κωμικες συκοφαντιες των Γερμανων της ΕΚΤ και των εδω Γερμανοτσολιαδων ειναι πραγματικα ενα μανιφεστο Ελευθεριας. Το γιατι θα το δειτε συντομα και ειναι σχετικο με τις αποκαλυψεις που ερχονται για το μεγαλο πλιατσικο στην Ελληνικη οικονομια. Απολαυστε το μεχρι τελους, τετοια κειμενα σπανιζουν στην σημερινη εποχη:

  Σχολιάζοντας την αναφορά της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter στους Έλληνες εθελοντές στη Σερβική Δημοκρατία και την επιμονή της στα ίδια ψεύδη, ότι δηλαδή συμμετείχαν σε σφαγές κατά το διάστημα του πολέμου στη Βοσνία, 1993 - 1995, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, δήλωσε:«Ως πιστοί μαθητές του εμπνευστή της μαύρης προπαγάνδας συμπατριώτη τους Τζότζεφ Γκαίμπελς, οι κύριοι της Frankfurter επιμένουν στη λογική του «όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο πιο εύκολα θα γίνει πιστευτό» και ακόμη του «λέγε ψέματα συνέχεια, στο τέλος κάτι θα μείνει».Χωρίς κανένα στοιχείο στα χέρια τους, με αναφορές του τύπου «κάποιος, κάπου, κάτι είπε» κλπ μπουρδολογήματα, επιμένουν να λένε το ίδιο ψέμα, που ως ηχώ, όλη η νεοταξική συμμορία ανά τον κόσμο, επαναλαμβάνει χωρίς ντροπή.Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση η λογική της Frankfurter. Όντας μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας εκείνης, που ανέλαβε εργολαβικά την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, προκαλώντας το αιματοκύλισμα που επακολούθησε, δεν μπορεί παρά να αναπαράγει τα συμπλέγματά της για την κάλυψη των ενοχών της. Αναδεικνύοντας και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το άσβεστο μίσος του κεντρικού διαχειριστικού συστήματος που κυβερνάει τη Γερμανία από την εποχή του Αντενάουερ μέχρι σήμερα, εναντίον των λαών εκείνων που αντιστάθηκαν στους Ναζί, όπως οι παρτιζάνοι Σέρβοι των Τίτο και Μιχαήλοβιτς και οι αντάρτες Έλληνες του ΕΛΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, των Βελουχιώτη και Ζέρβα. Ένα μίσος διαμετρικά αντίθετο μάλιστα με τα φιλοσερβικά και φιλελληνικά αισθήματα του Γερμανικού λαού.Τα ψεύδη της Frankfurter, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Θα κληθούν και αυτοί να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής και γερμανικής δικαιοσύνης. Και φυσικά εκεί, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την προπαγάνδα των γεωπολιτικών παιχνιδιών που υπηρετούν, αλλά θα κληθούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους εναντίον των Ελλήνων εθελοντών, τα οποία απόλυτα γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν, γιατί πολύ απλά, ποτέ δεν υπήρξαν.Σε  σχέση με τις κατηγορίες για εθνικισμούς κλπ γνωστές καραμέλες τις οποίες αναπαράγουν εναντίον μου, θα ήθελα να πω τα εξής:Είμαι περήφανος που ακολούθησα σε όλη μου τη διαδρομή την παράδοση της αντίστασης κατά του φασισμού, του ολοκληρωτισμού και του εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που μου άφησε η νοσοκόμα του ΕΛΛΑΣ, μητέρα μου, Μορφούλα Ασσαρίδου. Μια παράδοση που την κράτησα ως οδηγό μου, από τα γεγονότα στο μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου και το Πολυτεχνείο το 1973, έως την πρόσφατη φυλάκισή μου στις φυλακές των Διαβατών. Όταν  ως Πρόεδρος του ανεξάρτητου Συνδικάτου Αγροτών Πέλλας και Ημαθίας, αρνήθηκα να δεχθώ την ποινικοποίηση των αγώνων μου για την προστασία των φτωχομεσαίων αγροτών, και επέλεξα τον δρόμο των φυλακών.Είμαι περήφανος που πολέμησα τον φασισμό, τον ολοκληρωτισμό και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μαζί με το Frente Santinista LIberacion National κατά των αμερικανοκίνητων μισθοφόρων Contras στη Νικαράγουα, μαζί με το Farabunto Marti (FMLN) κατά του φασιστικού  καθεστώτος του Ναπολέοντα Ντουάρτε και των Ταγμάτων Θανάτου στο Ελ Σαλβαδόρ, μαζί με την PLO για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μαζί με το PKK για τα δικαιώματα των Κούρδων, μαζί με το Polisario των Sahraui για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας, μαζί με τους Ιρακινούς κατά της άθλιας αμερικανοαγγλικής εισβολής στη χώρα τους, μαζί με τις αντιστασιακές οργανώσεις της Τουρκίας, κατά του φασιστικού κεμαλικού καθεστώτος, μαζί με τους Σκοπιανούς πατριώτες κατά του εθνικιστικού υστερικού καθεστώτος του VMRO και του Γκρούεφσκυ και τέλος μαζί με τους Σέρβους κατά της διεθνούς συμμορίας που ξέσχισε τις σάρκες του σερβικού λαού, βομβαρδίζοντας αμάχους, γέφυρες, τηλεοπτικούς σταθμούς και κλέβοντας τα σπίτια τις περιουσίες και την αξιοπρέπειά τους.Στους μουσουλμάνους τους οποίους προσπαθούν να ξαναβάλουν στο παιχνίδι της αναπαραγωγής μίσους εναντίον μας οι νεοταξίτες - όπως με ευκολία έκαναν στη Βοσνία, οδηγώντας δυο λαούς στην αλληλοεξόντωση ? υπενθυμίζω αν και το γνωρίζουν:Δεν ξεχωρίσαμε κανέναν σε σουνίτη, σιίτη, μαρωνίτη, αλεβίτη κλπ, όταν αγωνιστήκαμε πλάι-πλάι με τους μουσουλμανικούς λαούς, στους αγώνες τους για ελευθερία και δικαιοσύνη  και πιο συγκεκριμένα όταν:Σταθήκαμε δίπλα στον αγωνιζόμενο για την ελευθερία του λαό Σαχραούι και του κινήματος Πολισάριο της Δυτικής Σαχάρας. Ενισχύσαμε με φάρμακα και βοήθεια τον Ιρακινό λαό σε Βασόρα, Βαγδάτη και Μοσούλη όταν οι διεθνείς συμμορίες του επιτέθηκαν για να του κλέψουν τα πετρέλαια. Ορθώσαμε το ανάστημά μας στις σφαγές της Σάμπρα και Σατίλα δίπλα στους Παλαιστίνιους και ήμασταν οι μόνοι που ζητήσαμε δημοσίως την σύλληψη Ισραηλινών αξιωματούχων σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο πρόσφατο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα. Ενισχύσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του Κουρδικού λαού για ελευθερία. Συνεργασθήκαμε με αντιστασιακές τούρκικες οργανώσεις, κατά του φασιστικού κεμαλικού καθεστώτος της Τουρκίας.Ακόμη τους υπενθυμίζω πως προσωπική και δική μου ήταν η παρέμβαση στο Γενικό Επιτελείο της Voiska Republika Srpska (Στρατός της Σερβικής Δημοκρατίας), από το οποίο και έγινε αποδεκτό πως οι Έλληνες εθελοντές, δεν βρίσκονται στη Σερβική Δημοκρατία απέναντι στους μουσουλμάνους, αλλά απέναντι στους άθλιους μισθοφόρους της Νέας Τάξης, που σακάτεψαν την περιοχή για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα. Μια τοποθέτηση, που και οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ γνωρίζουν, μια που έγινε και δημοσίως, όταν διατυπώθηκε στο Σαράγεβο το 1995, μερικές μόνο μέρες πριν 250.000 Σέρβοι διωχθούν από τα σπίτια τους, στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Γκρμπαβίτσα, όπου ήμουν κεντρικός ομιλητής.Κλείνοντας, καλώ τους Έλληνες Εθελοντές να μην προβληματισθούν ούτε στιγμή για το αν έκαναν καλά που βρέθηκαν δίπλα στον βασανισμένο σερβικό λαό. Είχαμε την τιμή να σταθούμε κοντά στον λαό αυτό, που οι διεθνείς συμμορίες είχαν αποφασίσει να τον εξαφανίσουν από τον χάρτη, γιατί είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του, από την εποχή που οι Σέρβοι Παρτιζάνοι του δεν άφηναν σε χλωρό κλαρί τους κατακτητές Ναζί και τους συμμάχους τους Ούστασα. Το ίδιο κάνουν εξάλλου και με την πατρίδα μας την Ελλάδα, η οποία αν και πολέμησε δίπλα τους κατά των Γερμανών Ναζί, αν και της αναγνωρίσθηκε από τον Τσώρτσιλ το δικαίωμα να λέγεται λαός ηρώων, βιώνει σήμερα το μίσος τους. Ένα αβυσσαλέο μίσος που εκφράζεται με την κάλυψη των τουρκικών παρανομιών σε βάρος της Κύπρου και του εθνικού μας χώρου στο Αιγαίο, αλλά και με την στήριξή τους στο εθνικιστικό καθεστώς Γκρουέφσκυ, για την κλοπή του ονόματός της Μακεδονίας μας και φυσικά στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους για κονιορτοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων.Για επίλογο, σχετικά με το ερώτημα που πλανάται για το αν βρεθούμε στη Χάγη, στα λευκά κελιά της Στουντγκάρδης ή στο Γκουαντανάμο της Κούβας, προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε? ελέφαντες και  ως μήνυμα προς τους Έλληνες, θα κλείσω με δυο στροφές από παλιότερο τραγούδι του Νιόνιου του Σαββόπουλου: Ζήτω η Ελλάδα και κάθε τι μοναχικό στον κόσμο αυτό. Η Ελλάδα που πονάει, η Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται»

Posted via email from olympianspirit's posterous

Η παραπληροφορηση παει συννεφο ακομη και για ανουσια θεματα

Αυτο που συμβαινει με τα καναλια ειναι τραγικο. Εχουν την εντυπωση πως ειναι ακομα στην εποχη του νταβατζηδικου μονοπωλιου. Δεν εχουν αντιληφθει οτι ελεω διαδικτυου οι χαλκευμενες ειδησεις μαλλον τους οδηγουν στην εξαφανιση...

 "Η διεθνης κατακραυγη αναγκασε το μουσειο να παιξει ολοκληρο το βιντεο του Γαβρα" ηταν η λεζαντα του "Μεγαλου" καναλιου σημερα το πρωι.
Οταν μεχρι και ο τελευταιος χρηστης γνωριζε οτι ο Γαβρας ως γνησιος μισθοφορος - δοσιλογος, υπεγραψε "δηλωση μετανοιας" λεγοντας οτι "δεν ηταν ρασοφοροι αυτοι που γκρεμιζαν τον παρθενωνα". Προφανως ηταν προβοκατορες Ολυμπιοι.
Την δοσιλογια του μεροκαματου τη βαφτισε το Μεγκα "διεθνη κατακραυγη". Οπως τα ψηφιακα καρακιοζακια βαφτιστηκαν τεχνη.

 Ποτε η τοπικη κατακραυγη θα στειλει το Μεγκα εκει που του αρμοζει;

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Κατι συμβαινει με την ΥΠΕΞ

Συμφωνα με ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες, ταχυπλοο του λιμενικου φευγει εσπευσμενα απο Λαυριο με κατευθυνση την Τζια για να φερει πισω την κα Μπακογιαννη. Ας ελπισουμε οτι δεν συντρεχει σοβαρος προσωπικος η υπηρεσιακος λογος. Οι προβλεψεις για θερμο επεισοδιο ας ελπισουμε οτι δεν θα επαληθευθουν

Posted via email from olympianspirit's posterous

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Eλεύθερος ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα, σύμφωνα με πηγές μας στα Σκόπια, ο αρχαιολόγος-ιστορικός, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.Τα μέλη της αποστολής, που βρέθηκαν για δεύτερη φορά στα Σκόπια για αναζήτηση και υποβολή αιτήματος για απελευθέρωση του Βάσκο, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη. Παράλληλα, προγραμματίζουν περαιτέρω κινήσεις για την προστασία του Σκοπιανού αγωνιστή της δημοκρατίας, από νέες «εξαφανίσεις» του.
http://pammet.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

Posted via email from olympianspirit's posterous

Απελευθερωθηκε ο Βασκο

Συγχαρητηρια σε ολους αυτους που ξεσηκωθηκαν και εμποδισαν τη δολοφονια ενος πραγματικου αγωνιστη των ανθρωπινων δικαιωματων. Την πιεση που δεν ειναι σε θεση να ασκησει η επισημη πολιτεια.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ζωντανός αλλά και πάλι στο ψυχιατρείο ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς


From: Πανελλήνιο Μ ακεδονικό Μέτωπο
Date: Sat, 1 Aug 2009 02:15:28 +0300
To: <olympianspirit@gmail.com>
Subject: Ζωντανός αλ λά και πάλι στο ψυχιατ ρείο ο Βάσκο Γκλιγκορ ίεβιτς

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα

Blog: www.pamme.eu

Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr

Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης

Τηλ.: 6979112273

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/8/09

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου, επέστρεψε από τα Σκόπια, η αιφνιδιαστική αποστολή για την αναζήτηση και ανεύρεση του αρχαιολόγου-ιστορικού, αγωνιστή της αλήθειας και της δημοκρατίας, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Ο Βάσκο, εντοπίσθηκε τελικά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου κατά πάσα πιθανότητα μεταφέρθηκε τις τελευταίες μέρες από τις φυλακές του Τέτοβο όπου κρατούνταν από τις 4 Ιουλίου του 2009 και είναι καλά, όσο καλά μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που βασανίζεται με φυλακίσεις και ψυχοφάρμακα.

Η αποστολή αυτή τη φορά, είχε στόχο την πολλαπλή παρέμβαση για τη σωτηρία της ζωής του Σκοπιανού αρχαιολόγου, που κινδύνεψε σοβαρά σε αυτήν την δεύτερη κατά σειρά σύλληψή του, και συνεχίζει να κινδυνεύει από τις συνεχείς διώξεις που υφίσταται από τις αρχές των Σκοπίων.

Οι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν και επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αποστολή, ήταν η εξής:

  1. Να ζητηθούν όπως και έγινε από την κυβέρνηση των Σκοπίων, εγγυήσεις για τη ζωή και την ακεραιότητα της υγείας του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς. Ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκρουέφσκυ, Ζόραν Σταυρέφσκι, παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής για την απελευθέρωση του Βάσκο. Ο κ. Σταυρέφσκυ, δεσμεύτηκε να κλείσει συνάντηση των μελών της αποστολής με τον ίδιο τον κ. Γκρουέφσκυ, για να δοθούν περεταίρω εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες συλλήψεις του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς από τις Σκοπιανές αρχές.
  2. Να ζητηθούν από την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια διαβεβαιώσεις για τη μεσολάβησή των Αμερικανών, στην υπόθεση του Σκοπιανού αρχαιολόγου. Αξιωματούχοι της αμερικανικής Πρεσβείας, διαβεβαίωσαν την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Γκατζούλη ότι, από την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας, θα ζητηθεί από το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, να συναντήσει το Βάσκο στο ψυχιατρείο, και να παραδώσει έκθεση για την κατάστασή του.
  3. Να ζητηθεί από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, της οποίας ηγείται ο κ. Έουραν Φουέρε, να εμπλακεί επιτέλους στο θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων αλλά και πολιτικών δικαιωμάτων του Βάσκο. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Σκόπια παρέλαβε το υπόμνημα της αποστολής και θα απαντήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
  4. Τέλος ζητήθηκε από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, η ενεργητική εμπλοκή της χώρας μας στην υπόθεση του αγωνιστή αυτού της δημοκρατίας και της αλήθειας, δεδομένου ότι ο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να κρατά ουδέτερη έως αδιάφορη στάση στην περίπτωση Γκλιγκορίεβιτς.

Να προσθέσουμε εδώ πως η αποστολή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο ψυχιατρείο Μπάρντοφτσι των Σκοπίων, όπου εντοπίσθηκε τελικά ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και σύμφωνα με το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι καλά.  Όλα τα μέλη της αποστολής, δήλωσαν στα ΜΜΕ των Σκοπίων, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν σε καμία περίπτωση τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς στην τύχη του. Και ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν και να ξαναπηγαίνουν στα Σκόπια, μέχρις ότου ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, αφεθεί εντελώς ελεύθερος να πράξει αυτό που πράττουν όλοι οι πολίτες στις δημοκρατικές χώρες: Να λέει δηλαδή την άποψή του ελεύθερα, χωρίς διώξεις, φυλακίσεις και ψυχιατρεία.

 

Posted via email from olympianspirit's posterous

Ένα Ισλαμικό κέντρο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί τήν σημαία τής Τουρκικης κατοχης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ:
For Immediate Release: July 31, 2009

  http://www.londragazete.com/
http://www.londragazete.com/haber_detay.asp?haberID=4464

 Ένα Ισλαμικό κέντρο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί τήν σημαία τής Τουρκικής Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου να είναι ανάμεσα σε σημαίες άλλων λαών.

 Το ισλαμικό κέντρο της Ουάσινγκτον συμφώνησε να αναρτηθεί η σημαία μετά από πρωτοβουλία τής Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Κύπρου ( Π.Ε.Β.Κ)
Η Πρόεδρος του Π.Ε.Β.Κ Μπαχρί Αλιρίζα συνεργάστηκε με το Ισλαμικό Κέντρο ώστε η ΤουρκοΚυπριακή σημαία να παραμείνει μόνιμα αναρτυμένη στους στύλους. Η Συνέλευση των ΑμερικανικοΤουρκικών ενώσεων πρόσφερε την σημαία στο Κέντρο.
Τόσο η Πρόεδρος Μπαχρί Αλιρίζα όσο και ο Διευθυντής τού Έργου Γκαμζε Εργκουρ παρακολούθησαν την τελετή στο ισλαμικό κέντρο στις 30 Ιουνίου και ανύψωσαν την τουρκοκυπριακή σημαία ανάμεσα από τις σημαίες άλλων μουσουλμανικών χωρών.
 Η πράξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα διεθνούς αναγνώρισης τού Π.Ε.Β.Κ καθώς το ισλαμικό κέντρο βρίσκεται σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τοποθεσίες τής Λεωφόρου Μασαχουσέτης, που τοπικά ονομάζονται η σειρά τών πρεσβειών.
Η Τουρκία είχε πάντοτε στενές σχέσεις με τον Ισλαμικό Κέντρο και τα εξαίσια πλακάκια που κοσμούν τους τοίχους και τα πατώματα του Κέντρου είναι από μια γενναιόδωρη δωρεά της τουρκικής κυβέρνησης, το 1969.
Το Ισλαμικό Κέντρο λειτουργεί ως τζαμί το οποίο έχουν επισκεφθεί συχνά διπλωμάτες και πολλοί Αμερικανοί Αντιπροέδροι.

Posted via email from olympianspirit's posterous