Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Αλληλεγγύη από Κύπρο στον φλεγόμενο Ελληνισμό


Οι εικόνες που έρχονται από την Μητροπολιτική Ελλάδα βάζουν

μπουρλότο στα σωθικά μας . Είναι αποκρουστικό το θέαμα και η θλίψη έχει κυριεύσει τις καρδιές μας, η Κύπρος συγκλονίζεται από τον πόνο των αδελφών μας που έχουν αφεθεί έρμαια στις ορέξεις των εμπρηστών. Πως αλλιώς εξηγούνται οι τεράστιες και ταυτόχρονες εστίες φωτιάς σε διάσκορπα μέρη ; καθώς και η στρατηγική τους τοποθεσία που σταδιακά άλλοτε τις συνενώνει, κάποτε αποπροσανατολίζει τις ομάδες πυρόσβεσης και μετά επανεμφανίζει νέες πύρινες εστίες; Δεν μεταφράζονται διαφορετικά τα γκαζάκια που ανεβρέθηκαν στις καμένες περιοχές και οι μαρτυρίες των κατοίκων για ύποπτες κινήσεις ορισμένων κοντά από τα μέτωπα της φωτιάς.


Η Ελλάδα καίγεται για δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια και αυτό είναι το οριστικό χτύπημα στο φυσικό της τοπίο. Πως να μην μας συγκλονίσει το δράμα των κατοίκων που ζουν μέσα στον τρόμο, τον πανικό και την ανασφάλεια,; στα μάτια μας βλέπουμε σκηνές 74, συνθήκες προσφυγοποίησης και λεηλασίες από τον πύρινο εισβολέα. Συντετριμμένοι από το θέαμα και με ματωμένη την ψυχή ελπίζουμε να σταλούν στην Μητρόπολη όσες περισσότερες δυνάμεις και βοήθεια γίνεται από το νησί. Τα πρώτα τμήματα με τον εξοπλισμό τους έχουν ήδη σταλεί και ρίχτηκαν στις φλόγες πλάι με τις Ελλαδικές δυνάμεις. Ευχόμαστε ο εφιάλτης που ζει ο Ελληνισμός να τελειώσει σύντομα και όλοι μαζί ενωμένοι να μετρήσουμε τις πληγές μας για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.


Τέτοιες ώρες ο παγκόσμιος Ελληνισμός ζει και αναπνέει με την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με τους βασανισμένους μας αδερφούς. Κρατάτε γερά αδέρφια, όλοι μονοιασμένοι και με ομοψυχία για να αντιμετωπιστεί το κακό που μας βρήκε. Να είστε σίγουροι πως ο κόσμος της Κύπρου είναι έτοιμος να προσφέρει πέραν των δυνάμεων του, ο λαός είναι έτοιμος. Εθελοντές και κάθε είδους βοήθεια είναι στο πόδι, με μάτια βουρκωμένα στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στον φλεγόμενο Ελληνισμό, επιτέλους πότε κάποιος θα αναλάβει να προστατέψει αυτό τον βασανισμένο λαό;


*Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικαριά που μάχονται ηρωικά στις πύρινες λαίλαπες που καίγουν την ψυχή μας.


Δεν Ξεχνώ

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: