Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ - ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

 

 

 Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι ανασκαφές από τους αρχαιοκάπηλους στον αρχαιολογικό χώρο με τους Μακεδονικούς Τάφους του οικισμού Σπηλιάς, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας.

 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών καθώς και οι τοπικές αρχές αλλά και η αρχαιολογική εφορία Κοζάνης διευκολύνουν το έργο των λαθρανασκαφών.

 Τα κέρδη των αρχαιοκαπήλων έως τώρα ? ανυπολόγιστα!!! Χρυσός, αγάλματα και βασιλικά στεφάνια βρίσκονται ή θα βρίσκονται σύντομα σε κάποια αποθήκη συντήρησης κάποιου πλούσιου εκθέτη στο εξωτερικό ή σε κάποιο μουσείο των Σκοπίων. Έχουν το κατάλληλο know - how.

 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαϊδας στους εξής ικανότατους φορείς:

Βουλευτές Νομού Κοζάνης που καθημερινά αναδεικνύουν το θέμα στην βουλή, Νομάρχη Κοζάνης , Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πτολεμαϊδας, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, την εφορία Αρχαιολογίας με έδρα την Κοζάνη, το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης  και φυσικά τον έγκυρο τοπικό τύπο, που κάθε ημέρα αναδεικνύει τις επιτυχίες των αρχαιοκάπηλων. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς καθώς χωρίς την παρουσία σας και την βλακεία σας , θα ήταν εντελώς αδύνατη η ανάδειξη τόσων αρχαιοτήτων από τους σκοπιανούς «φίλους μας».

 

Υ.Γ : Παρακαλούνται όλοι οι σύγχρονοι indiana jones - λαθρανασκαφείς να αφήσουν και καμιά μικρή πετρούλα ή ότι άλλο τελος πάντων επιθυμούν στο νέο επιβλητικό μουσείο της Πτολεμαϊδας, ώστε που και που να την βλέπει και κανένας περίεργος. Μάλιστα κάποιος βουλευτής είναι και γνώστης των ανασκαφών. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο.                                              
Έως τότε, ο θεός βοηθός!!!
 
Δημήτριος Π.

                                                                                                            

 









Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: