Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ένα Ισλαμικό κέντρο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί τήν σημαία τής Τουρκικης κατοχης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ:
For Immediate Release: July 31, 2009

  http://www.londragazete.com/
http://www.londragazete.com/haber_detay.asp?haberID=4464

 Ένα Ισλαμικό κέντρο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έχει αποδεχθεί τήν σημαία τής Τουρκικής Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου να είναι ανάμεσα σε σημαίες άλλων λαών.

 Το ισλαμικό κέντρο της Ουάσινγκτον συμφώνησε να αναρτηθεί η σημαία μετά από πρωτοβουλία τής Πολιτιστικής Εταιρείας Βορείου Κύπρου ( Π.Ε.Β.Κ)
Η Πρόεδρος του Π.Ε.Β.Κ Μπαχρί Αλιρίζα συνεργάστηκε με το Ισλαμικό Κέντρο ώστε η ΤουρκοΚυπριακή σημαία να παραμείνει μόνιμα αναρτυμένη στους στύλους. Η Συνέλευση των ΑμερικανικοΤουρκικών ενώσεων πρόσφερε την σημαία στο Κέντρο.
Τόσο η Πρόεδρος Μπαχρί Αλιρίζα όσο και ο Διευθυντής τού Έργου Γκαμζε Εργκουρ παρακολούθησαν την τελετή στο ισλαμικό κέντρο στις 30 Ιουνίου και ανύψωσαν την τουρκοκυπριακή σημαία ανάμεσα από τις σημαίες άλλων μουσουλμανικών χωρών.
 Η πράξη αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα διεθνούς αναγνώρισης τού Π.Ε.Β.Κ καθώς το ισλαμικό κέντρο βρίσκεται σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες τοποθεσίες τής Λεωφόρου Μασαχουσέτης, που τοπικά ονομάζονται η σειρά τών πρεσβειών.
Η Τουρκία είχε πάντοτε στενές σχέσεις με τον Ισλαμικό Κέντρο και τα εξαίσια πλακάκια που κοσμούν τους τοίχους και τα πατώματα του Κέντρου είναι από μια γενναιόδωρη δωρεά της τουρκικής κυβέρνησης, το 1969.
Το Ισλαμικό Κέντρο λειτουργεί ως τζαμί το οποίο έχουν επισκεφθεί συχνά διπλωμάτες και πολλοί Αμερικανοί Αντιπροέδροι.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: