Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ


Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει και δικαιολογημένα για την "διανοούμενη"-"προοδευτική" Θάλεια είναι πολλές οι απόψεις που έχουν ακουστεί. Σήμερα όμως αντί σχολιασμού (είδη έχουν γίνει αρκετοί) αποφάσισα να δώσω τις ερωτήσεις άνευ ομως απαντήσεων που δέχθηκε η κ.Δραγώνα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Αυτό δεν γίνεται για την "φίμωση" της Θάλειας αλλά για δύο λόγους.
1ον Οι απαντήσεις της είναι πανομοιότυπες με την προ ολίγων ημερών συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τις οποίες είδη έχουμε δημοσιεύσει. Οπότε το θεωρούμε κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε.Το μόνο ίσως διαφορετικό είναι η δήλωση της ότι "στο πρόσωπο μου χτυπιέται η Δημοκρατία"!!!!!!!
2ον Οι εν λόγω ερωτήσεις είναι ένα μάθημα σε εμάς που δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά και σε όλους τους νέους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους για το τι σημαίνει "αντικειμενική" δημοσιογραφία και το πως χειρίζονται οι εκδότες τους "ελαστικούς" δημοσιογράφους ώστε να περνούν στο αναγνωστικό κοινό την προσωπική τους και ενίοτε κυβερνητική άποψη και θέση.Απολαύστε λοιπόν ερωτήσεις αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
1.Θεωρείτε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέο "κυνήγι μαγισσών";
2. Γιατί τώρα,γιατί εσείς,γιατί αυτή η στοχοποίηση;
3.Διαβλέπετε προσπάθεια του ΛΑΟΣ να σας χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιτεθεί στη Ν.Δ. από τα δεξιά;
4.Μήπως η επίθεση σχετίζεται και με τα νέα μεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης;
5.Εκατοντάδες συνάδελφοί σας υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης. Σχόλιο;
6.Τι απαντάτε σε όσους αξιώνουν παραίτηση ή απομάκρυνσή σας από το υπουργείο Παιδείας;
7. Ποιο είναι το αντικείμενο της αρμοδιότητάς σας στο υπουργείο, που σχετίζεται με το θέμα;
8.Σχεδιάζετε κάποια παρέμβαση που ενδεχομένως θα δυσαρεστήσει τους κύκλους που σας επιτίθενται;
9.Τι θα λέγατε στον κ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που ζητούν την κεφαλήν σας επί πίνακι, κατά πρόσωπο;
Για όσους δεν κατάλαβαν η εφημερίδα αποφάσισε να δώσει βήμα στην Θάλεια όχι για να απαντήσει επι της ουσίας αλλά με κατευθυνόμενες ερωτήσεις να προβάλει την θέση της,να διαφημίσει την στήριξη της και τα μεταναστευτικά σχέδια της κυβέρνησης,να συκοφαντήσει τους κατηγόρους της και επί τη ευκαιρία να ρίξει και μια σπόντα στο κύριο αντίπαλο (ΝΔ) και τέλος να απειλήσει με "παρεμβάσεις" τους "κύκλους" που της επιτίθενται.
Αυτό είναι δημοσιογραφία.Γι αυτό και έχετε καταντήσει κύριοι να αγοράζει ο κόσμος εφημερίδες για τα cd και τους τσελεμεντέδες.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: