Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Υπό κράτηση 400.000 λαθρομετανάστες σε μυστικές φυλακές στις ΗΠΑ

Η αυτόκλητη υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτός από προσοδοφόρα ενασχόληση για ΜΚΟ και επαγγελματίες ανθρωπιστές είναι και αποτελεσματικό μέσο άσκησης πιέσεων σε κυβερνήσεις, όπως αποδεικνύει η ετήσια έκθεση του State Department (Country Reports on Human Rights Practices).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού
The Nation περισσότεροι από 400.000 λατινοαμερικανικοί και ασιάτες λαθρομετανάστες κρατούνται υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς σε τουλάχιστον 186 μυστικές φυλακές και εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Λαθρομετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε από τη Jacqueline Stevens βάσει στοιχείων της Διεθνούς Αμνηστίας που περιέχονται στην έκθεση "Jailed Without Justice". Τα κέντρα κράτησης (sub-field offices) βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την αμερικανική επικράτεια, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους υπεράνω υποψίας όπως υπόγεια πάρκινγκ, αποθήκες εμπορικών κέντρων και εγκαταστάσεις ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, η έλλειψη βασικών κανόνων υγιεινής και η κακοποίηση από το προσωπικό της ICE έχουν οδηγήσει σε συνεχείς απεργίες πείνας και αυτοκτονίες λαθρομεταναστών, με τουλάχιστον 90 καταγεγραμμένες περιπτώσεις από στοιχεία δικηγόρων που ανέλαβαν τις υποθέσεις και έδωσαν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.
Η κράτηση των λαθρομεταναστών έχει αποδειχθεί μάλιστα ιδιαίτερα κερδοφόρα για ιδιώτες και Πολιτείες που ενοικιάζουν τις παραπάνω εγκαταστάσεις στις ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές. Αυτά τα ευχάριστα συμβαίνουν στη χώρα του βραβευμένου με Nόμπελ Ειρήνης
προέδρου Barack Obama.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/03/400000.html

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: