Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Το βρώμικο χρήμα και η υπεξαίρεση εθνικών πόρων δεν παραγράφεται ούτε συμψηφίζεται...

…με κωμωδίες τύπου Βατοπαίδι.

Άντε και για να σοβαρευτούμε λίγο με την ομερτά των καλοταϊσμένων πολιτικών, νταβατζήδων και λοιπών βαρώνων που γύρναγαν τα λεφτά του Ελληνικού λαού με κολοσσιαίες υπερτιμολογήσεις ενώ μέρος αυτών γινόντουσαν μίζες και μοιραζόντουσαν προς πάσα κατεύθυνση. Ενώ για το Βατοπαίδι αφιερώθηκαν εκατοντάδες ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου, οι βαρώνοι του τύπου ξεσάλωσαν το ίδιο και τα συν αυτώ blogs, για τη siemens κάνουν όλοι την πάπια. Προσπαθούν απεγνωσμένα με κωμικές δικαιολογίες, κραυγές και προπαγάνδα να συμψηφίσουν την εν ψυχρώ ληστεία των δημόσιων ταμείων, ακριβώς επειδή ήταν ΟΛΟΙ συνένοχοι. Ενώ από Βατοπαίδια, Παυλίδηδες κλπ, λίγοι έφαγαν.

Στο παρελθόν αναφέραμε τις συκοφαντικές πρακτικές εφημερίδων που συνθέτουν το παζλ της απόπειρας συγκάλυψης του σκανδάλου. Τεράστιες και οι ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε τον οχετό της παρανομίας ανεξέλεγκτο, γεγονός που αναδεικνύει την εμπλοκή ΚΑΙ κυβερνητικών στελεχών στο αίσχος αυτό.

Τα μέσα και τα Blogs που τώρα υπάγονται στον Εθνικό νταβατζή συνεχίζουν μια προπαγάνδα πρωτόγονης μορφής, ενδεικτική της αποχαύνωσης των ψηφοφόρων – αναγνωστών. Αφήνουν να εννοηθεί με “εύλογη απογοήτευση” πως όλα τα δικήματα σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens έχουν παραγραφεί. Αυτή ακριβώς είναι και η αιχμή της απόπειρας συγκάλυψης.

Το Antinews ¨οχι μόνο καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό αλλά δίνει και το νομικό πλαίσιο καταδίκης των εμπλεκομένων.

Όπως επισημάναμε και στο προηγούμενο πόστ ο νόμος περί κατοχής βρώμικου πολιτικού χρήματος δεν καταδικάζει μόνο την απόκτησή του (με την οποία ασχολούνται σήμερα όλοι οι πολέμιοι της «παραγραφής»). Αλλά και την ΧΡΗΣΗ του. Να τι δήλωσαν στο http://www.antinews.gr/ έγκριτοι νομικοί κύκλοι, η εγκυρότητα της άποψης των οποίων δεν αμφισβητείται, αναφερόμενοι στο Ν.2331/1995 για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τη στιγμή που βεβαιωθεί ανακριτικώς η αρχική εγκληματική προέλευση των εισπραχθέντων από πολιτικούς χρηματικών ποσών, πάσα κατοχή , επένδυση , μετατροπή, ή μεταβίβαση οποιουδήποτε εκ των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων, λάβουσα χώρα κατά το από της ισχύος του Ν.2331/1995  μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα , είναι αξιόποινη ως προβλέπεται υπό του άρθρου 2 του Ν. 2331, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Η δε μορφή των πράξεων αυτών κατά το χρονικό αυτό διάστημα ως κακουργημάτων , δεν μεταβάλλεται εκ του γεγονότος ότι μερικότερες πράξεις της αυτής εγκληματικής συμπεριφοράς προ της ισχύος του Ν 2331/1995 ήσαν πλημμελήματα. Διότι οι μετά την ισχύ του Ν 2331/95 εξακολουθητικώς τελούμενες πράξεις, περί των οποίων το άρθρο 2 του Νόμου αυτού , και οι οποίες αποτελούν αντικείμενο της κατ΄ επάγγελμα εκδηλούμενης κατοχής και πάσης φύσεως εκμεταλλεύσεως (μετατροπής, μεταβίβασης) τοιούτων περιουσιακών στοιχείων, των οποίων αποσκοπείτε η συγκάλυψη της αληθινής προέλευσης, έχουν αυτοτελή νομοθετική πρόβλεψη ως κακουργηματικές.

Με άλλα λόγια, δεν παραγράφεται τίποτα, για κανέναν. Ποινικές διώξεις εναντίον υπουργών, πολιτικών, βουλευτών μπορούν να ασκηθούν και από την επόμενη Βουλή. Η κατοχή και αξιοποίηση βρώμικου πολιτικού χρήματος είναι «ενεστώτας χρόνος» και όχι παρελθών.

Όσο για τα περί παραγραφής,


________________________________________________________________________________________________
Συνεχίζουμε με την μηντιακή, νομική και διαπλεκόμενη παραπληροφόρηση για την παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην υπόθεση της Ζήμενς (προηγούμενο εδώ)

1. Το έγγραφο (διαβάστε το όλο εδώ) αναφέρεται σε χρηματισμό «πολιτικών των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων». Από πού κι ως που εμπίπτει αυτό στη διάταξη περί ευθύνης υπουργών; Θα τρελαθούμε; Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους μιλάει περί ευθύνης πολιτικών κομμάτων σαφέστατα. Δεν μιλάει περί συγκεκριμένης ευθύνης συγκεκριμένων υπουργών όπως απαιτεί ο νόμος για εξεταστικές και προανακριτικές που όλοι τον μάθαμε απέξω με τον Παυλίδη και τους άλλους. Είναι λοιπόν θέμα ποινικής διερεύνησης από εισαγγελέα.

2. Ο Τσουκάτος ήταν υπουργός;

3. Το θέμα ποιο είναι; Οι αιτιάσεις των συνηγόρων ότι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για το έγγραφο του ΝΣΚ (πολύ καλά κάνουν και φωνάζουν), ή ότι το Ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά στην ιστορία του έστω και συρόμενο, πιεζόμενο και εκβιαζόμενο προχωρεί σε παράσταση πολιτικής αγωγής στην μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς από γενέσεως ελληνικού κράτους; Κάτι το οποίο δεν αλλάζει πλέον.

4. Τι έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στις τόσες ποινικές διώξεις εναντίον της Ζήμενς και της Ιντρακόμ που άσκησε η δικαιοσύνη; Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η κυβέρνηση Παπανδρέου, ή η κυβέρνηση Σημίτη στις υποθέσεις των 470.000 ψηφιακών παροχών, του 1.000.000 ψηφιακών παροχών, για τις υποθέσεις του Κόκκαλη; Πως προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του δημοσίου όσοι παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες του δημοσίου βίου;

5. Και να πούμε και κάτι ακόμα: Ο νόμος περί κατοχής βρώμικου πολιτικού χρήματος δεν καταδικάζει μόνο την απόκτησή του (με την οποία ασχολούνται όλοι οι πολέμιοι της «παραγραφής»). Αλλά και την ΧΡΗΣΗ του. Και οι βίλες, τα κότερα και οι γάμοι σε πολυτελή ξενοδοχεία δεν παραγράφονται. Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα.

Πάψτε λοιπόν την πλάκα και την κοροϊδία ή πείτε ξεκάθαρα ότι όλοι ξεΚΟΚΑΛΙσατε το δημόσιο χρήμα.

Posted via email from olympianspirit's posterous

Δεν υπάρχουν σχόλια: